Alertă! Autoritățile fac un apel către populație: „Recomandăm adoptarea unui comportament responsabil”

Publicat: 23 iul. 2020, 10:11 Autor: Elena Arhiva
Alertă! Autoritățile fac un apel către populație: Recomandăm adoptarea unui comportament responsabil

Institutul Naţional de Sănătate Publică le reaminteşte cetăţenilor, ”având în vedere evoluţia alarmantă a cazurilor de infecţie cu COVID-19”, importanţa respectării cu stricteţe a măsurilor de prevenire şi limitare a răspândirii infecţiei, scrie Agerpres.

Într-un comunicat postat pe site-ul INSP, autorităţile sanitare roagă populaţia să respecte măsurile de bază de protecţie sanitară, „acestea fiind singurele instrumente cu care putem preveni transmiterea virusului SARS-CoV-2 şi îmbolnăvirea cu COVID-19”.

„Reluarea activităţilor şi evoluţia favorabilă a situaţiei numărului infectărilor sunt strâns legate de comportamentul fiecărui individ. Recomandăm informarea din surse oficiale şi adoptarea unui comportament responsabil”, precizează institutul în comunicatul intitulat „INSP trage un semnal de alarmă cu privire la evoluţia epidemiei de COVID-19”.

1.030 de noi cazuri de coronavirus în România în 24 de ore

România a înregistrat în ultimele 24 de ore un nou record al cazurilor noi de coronavirus: alte 1.030 de persoane s-au îmbolnăvit.

Este pentru prima dată când sunt raportate peste o mie de cazuri noi în bilanțul zilnic. Alte 27 de persoane confirmate cu COVID-19 au murit. Până astăzi, 22 iulie, pe teritoriul României, au fost confirmate 40.163 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID – 19). 24.663 de pacienți au fost declarați vindecați și 2.693 de pacienți asimptomatici au fost externați la 10 zile după depistare.

În unitățile sanitare de profil, numărul total de persoane internate cu COVID-19 este de 5.179. Dintre aceștia, la ATI sunt internați 293 de pacienți.

Publicat: 23 iul. 2020, 10:11 Autor: Elena Arhiva
Autor: Elena
Deși a studiat Dreptul, Elena Toader iubește să scrie, având o experiență vastă în domeniul jurnalismului. Și-a început cariera în…...
Pe aceeași temă
×