Alarmant! A murit al optulea român diagnosticat cu coronavirus! Cine este bărbatul din Craiova

Publicat: 24 Mar. 2020, 09:25 Arhiva
Alarmant! A murit al optulea român diagnosticat cu coronavirus! Cine este bărbatul din Craiova

Alarmant! A murit al optulea român diagnosticat cu coronavirus! În această dimineață a fost înregistrat – țara noastră – al  optulea deces al unui pacient infectat cu noul virus. Este vorba despre un bărbat din Craiova care suferea șid e diabet. 

A murit al optulea român diagnosticat cu coronavirus! El se întorsese cu mai bine de două săptămâni din Italia, Lombardia.

Alarmant! A murit al optulea român diagnosticat cu coronavirus!

Este vorba despre un bărbat în vârstă de 70 ani, internat la Spitalul Clinic de Boli Infecţioase Craiova, confirmat pozitiv în data de 19.03.2020. Pacientul a sosit pe data de 07.03.2020 din Italia împreună cu fiica sa, care se află în acest moment în autoizolare.

Pacientul a fost internat pe data de 19.03.2020 la SCBI Craiova cu insuficiență respiratorie, fiind internat pe secţia ATI a spitalului. Acesta suferea de boli preexistente pentru care urma tratament cu insulină. De asemenea, pacientul avea obezitate grad II„, se arată în comunicatul remis presei.

”În mai puțin de o lună ajungem ca-n Italia”

Medicul Adrian Streinu Cercel critică dur atitudinea nepăsătoare a românilor în fața pericolului uriaș al pandemiei de coronavirus. Acesta i-a avertizat pe români şi a transmis în cadrul unui interviu faptul că trebuie să facem tot posibilul pentru a nu ajunge în situația Italiei.

Oamenii continuă să trateze cu ușurință recomandările autorităților. Deşi a refuzat să vorbească despre  cele patru decese cauzate de coronavirus în țară, până acum, medicul a vorbit despre necesitatea ca regulile impuse de specialişti să fie respectate, într-o intervenție la Antena3.

„Românii trebuie să se spele cu apă și săpun și să nu mai iasă din casă, decât când trebuie să-și procure cele necesare supraviețuirii. Problema e alta si daca nu o rezolvam, in mai putin de o luna ajungem ca Italia. Trebuie să evităm murdăria, pe românește! Avem nevoie să folosim apă și săpun, pentru a impiedica transmiterea intracomunitară a coronavirusului. Este cel mai important! Românii trebuie să înțeleagă că e nevoie să stea în case”, a declarat medicul Adrian Streinu-Cercel, managerul Institutului de Boli Infecțioase Matei Balș din Capitală.

Publicat: 24 Mar. 2020, 09:25 Arhiva
Pe aceeași temă