Aerul din Bucuresti are un impact negativ asupra sanatatii! E grav ce se intampla in organism

Publicat: 07 mai 2019, 09:40 Autor: madalina m. Life

Aerul din Bucuresti este cat se poate de nociv, ne avertizeaza specialistii. Anuntul infricosator a fost facut de curand.

Aerul din Bucuresti ne afecteaza atat gradul de inteligenta, cat si plamanii. Cel putin asta sustin specialistii care monitorizeaza aceasta problema a Capitalei. Aerul este unul aproape toxic si e respirat de foarte multi oameni, in fiecare zi.

Problema pare sa afecteze plamanii si de vina este poluarea tot mai mare, resimtita de catre locuitorii acestui mare oras. Poluarea ar fi atins cote maxime, sustin si medicii. Cele mai noi studii demonstreaza ca situatia este una mai grava decat se crede, dar si ca trebuie actionat in acest sens. Poluarea ucide mai tare decat fumatul!

Aerul din Bucuresti poate provoca probleme pulmonare?

Aerul din Bucuresti are un impact negativ asupra sanatatii

Din pacate, insa, administratial ocala nu pare sa vina cu vreo solutie contra poluarii excesive din Bucuresti. Aerul este tot mai toxic, pe zi ce trece. Ceea ce nu face decat sa ii imbolnaveasca pe oameni.

„Poluarea aerului consta in contaminarea pe scara larga de multe ori invizibila de bioaerosoli nocivi care contin polen, spori, particule si substante toxice. Poluantii pot fi derivate din surse naturale sau pot fi provocati de activitatea omului”, a declarat profesorul Jacques Reis. Specialistul conduce Grupul de Lucru de Medicina a Mediului al Federatiei Mondiale de Neurologie.

O echipa de cercetatori din China a realizat de asemenea un studiu, in acest sens. A fost astfel demonstrat ca poluarea este stans legata de diminuarea capacitatilor cognitive. Ceea ce inseamna ca aerul poluat reduce masiv inteligenta. A fost aratat astfel ca aerul toxic are un impact negativ asupra organismului, mult mai grav decat se credea.

De asemenea, cu cat este inhalat mai mult aer poluat, chiar si abilitatile verbale scad drastic. Exprimarea devine cu mult ingreunata si conexiunea intre sensul cuvintelor se face mult mai greu. Specialistii chinezi au aratat ca si matematica devine mai greu de rezolvat pentru cei care inspira aer poluat. Bacteria care mananca poluarea si degaja electicitate 

„Efectul este cu mult mai grav pentru persoanele in varsta. In special pentru cei de peste varsta de 64 de ani si pentru cei care au studii minime”, a povestit specialistul Xi Chen. Acesta a mai adaugat ca impactul nociv asupra sanatatii poate fi observat chiar cativa ani, noteaza realitatea.net.

Publicat: 07 mai 2019, 09:40 Autor: madalina m. Life
Pe aceeași temă