Adrian are o pizzerie în Verona, iar soția lui este medic stomatolog. Românul e speriat de moarte: ”Dacă ne îmbolnăvim toți odată e foarte grav. Nu mai au unde să ne ducă”

Publicat: 08 Apr. 2020, 11:23 News

Adrian este un tânăr care are o pizzerie în Verona, în Italia. De ceva timp rememorează aglomerația de pe străduțe și din Piață, căci acum totul este gol și pustiu. El lucrează part-time acum, face pizza pentru persoanele care nu ies din casă și le livrează la domiciliu. Soția lui este medic stomatolog și merge doar la urgențe.

El a mai tras un semnal de alarmă: 60% din firme sunt închise, astfel că oamenii nu mai merg la muncă. Iar cine poate lucra remote, de acasă, e bine! Mai mult decât atât, vecinii săi sunt terifiați de acest virus și dezinfectează până și casa scării – despre care putem spune că nu este un lucru rău. În orice caz, pandemia de coronavirus îi ține pe oameni în locuințe.

“Nu e mult de spus în afară de panica care s-a creat. Autoritățile le-au cerut oamenilor să nu facă nimic din ce nu este strict necesar. Și au închis tot ce era considerat loc periculos de a transmite boala. (școli, săli de sport, cinema, stadioane etc.). Ne-au obligat să stăm în case. Singurele motive pentru care poți ieși sunt să mergi la munca (dar 60% din firme sunt închise), la farmacia cea mai aproape de casa ta, la spital și la magazinele alimentare din orașul sau satul în care locuiești.

Spitalele de aici nu au multe locuri pentru boli infecțioase. Dacă ne îmbolnăvim cu toți odată e foarte grav. Nu mai au unde să ne ducă.

Soția lucrează la un cabinet stomatologic și fac doar urgențele, eu lucrez la jumătate de program, doar seara făcând pizze pentru persoanele care nu vor să iasă din casă (le livrăm la domiciliu).

Vă trimit două fotografii. În prima fotografie este via Mazzini, o stradă pietonală care de obicei este foarte aglomerată. Acum e goală de câteva zile. Economia e la pământ.

Dacă cauți pe net via Mazzini a Verona găsești imagini în care lumea nu poate înainta de cât este de aglomerat.

A doua fotografie e cu Piazza Erbè Verona. Goală. Cele două fotografii spun mai mult decât un milion de cuvinte.

E bine că lumea a înțeles că trebuie să stea acasă.

Vecinii mei sunt atât de îngroziți încât au dat cu dezinfectant și pe casa scării”, a transmis Adrian pentru monitorulsv.ro.

Publicat: 08 Apr. 2020, 11:23 News
Pe aceeași temă