Adolescentă de de 16 ani, ucisă de o formă de rară de coronavirus. Mărturiile mamei sunt devastatoare!

Publicat: 27 mart. 2020, 15:27 Autor: Elena Life
Adolescentă de de 16 ani, ucisă de o formă de rară de coronavirus. Mărturiile mamei sunt devastatoare!

O  adolescentă în vârstă de numai 16 ani a devenit cea mai tânără victimă a pandemiei de coronavirus în Franța, iar medicii au tras un semnal de alarmă cu privire la ‘forma extrem de rară de coronavirus’ care a răpus-o pe fată.

Drama familiei adolescentei din Paris a început în urmă cu o săptămână, atunci când Julie a început să tușească, însă nimic nu avea să prevestească ce se va întâmpla. „Avea doar o mică tuse, benignă, care a apărut în urmă cu o săptămână. A încercat să o trateze cu sirop, plante și inhalații. Nu vom primi niciodată un răspuns”, a declarat mama fetei pentru AFP, notează L’Express.

Sâmbăta trecută, fata în vârstă de 16 ani a început să respire cu dificultate, iar pe parcurs ce orele treceau, starea ei se deteriora. „Nimic înspăimântător, însă îi era greu să își tragă răsuflarea”, a mai explicat mama fetei.

Luni, 23 martie 2020, adolescenta a mers la doctor, împreună cu mama ei, iar medicul generalist care a consultat-o i-a explicat că are o insuficiență respiratorie ‘acceptabilă’. Totuși, medicul a solicitat intervenția unei ambulanțe pentru ca adolescenta să fie transportată la spital, acolo unde să îi fie efectuate și alte analize, inclusiv testul pentru coronavirus.

Marți, Julie a fost transferată la Terapie Intensivă, iar câteva ore mai târziu, medicii au anunțat-o că a fost confirmată cu coronavirus. În noaptea de marți spre miercuri, la numai câteva ore după ce a fost diagnosticată cu COVID-19, fata de 16 ani a început să se simtă din ce în ce mai rău, iar medicii au fost nevoiți să o intubeze pentru a o ajuta să respire.

Adolescentă de de 16 ani, ucisă de o formă de rară de coronavirus: „Când am ajuns la spital, era deja cenușie”

„În jurul orei 00.30, am primit un apel telefonic: Veniți repede! Atunci m-am panicat foarte tare. Sunt cuvinte care te fac să înțelegi. Când am ajuns la spital, era deja cenușie. Murise deja, însă i-am atins mâna, iar pielea ei era călduță încă. Am mângâiat-o, iar apoi ni s-a spus că nu o vom mai vedea niciodată. Protocolul este strict. Cu greu am reușit să păstrez o brățară pe care o avea la mână”, a povestit mama fetei, relatează antena3.ro.

Directorul general al Sănătății din Franța, profesorul Jerome Salomon, a fost cel care a anunțat moarte fetei și care a explicat că Julie a fost victima unei forme severe a virusului, extrem de rară la tineri.

Trupul adolescentei a rămas la camera mortuară a spitalului din Paris și nu a fost predat familiei decât după ce a fost închis într-un sicriu sigilat ce nu va mai fi deschis niciodată.

„Doar zece persoane mi-au spus că pot participa la înmormântare. A trebuit să aleg între cei dragi, care va fi acolo. Sicriul va trebui să rămână închis, iar Julie nu va fi machiată și nici îmbrăcată. Este greu de înțeles„, a completat în lacrimi mama adolescentei.

Publicat: 27 mart. 2020, 15:27 Autor: Elena Life
Autor: Elena
Deși a studiat Dreptul, Elena Toader iubește să scrie, având o experiență vastă în domeniul jurnalismului. Și-a început cariera în…...
Pe aceeași temă
×