Acatistul Sfantului Ilie. Rugaciunea facatoare de minuni care te apara de boli, pagube si dusmani

Publicat: 19 iul. 2018, 19:00 Autor: madalina m. Life

Acatistul Sfantului Ilie. Pe data de 20 iulie, crestinii il praznuiesc pe Sfantul Prooroc Ilie.

Rugaciunea facatoare de minuni sau acatistul Sfantului Ilie apara pe oricine de boli, pagube sau dusmani, si daca este rostita chiar pe data de 20 iulie devine cu mult mai puternica. Sfantul Prooroc Ilie e considerat in popor stapanul ploilor si al fulgerelor.

Acatistul Sfantului Ilie. Sfantul ii apara pe credinciosi de grindina si furtuni

Acatistul Sfantului Ilie

In fiecare an, Sfantul Ilie e praznuit de credinciosi pe data de 20 iulie. El este cinsitit de catre crestini ca aducator de ploi, dupa ce prin rugaciunea sa a salvat de la moarte poporul din Israel, dupa trei ani si jumatate de seceta.

Romanii au legat si numeroase superstitii de aceasta sarbatoare. Tocmai de aceea se crede ca nu este voie sa se manance mere pana in ziua de Sfantul Ilie. Mai mult, nu e permis ca aceste fructe sa se loveasca unul de altul, fiindca asa ar fi chemata grindina care distruge recoltele. Tot de ziua Sfantului Ilie, oamenii duc merele la Biserica pentru a fi sfintite, pentru ca se crede ca asa vor deveni „mere de aur”, pe lumea cealalta.

Acatistul Sfantului Ilie. Rugaciunea care face minuni si ii apara pe oameni de boli

Toti cei care cred in puterea Sfantului, un mare facator de minuni, ii invoca puterea atunci cand rostesc, in ziua praznicului, acatistul Sfantului Ilie:

„Ne rugam tie, Sfant Ilie, cel care ai fost ridicat la Cer intr-un car de foc, invrednicindu-te a vorbi cu Dumnezeu pe Muntele Taborului in timpul Schimbarii Lui la Fata, acum salasluind in lacasurile Raiului si stand in fara tronului Imparatului ceresc, auzi-ne pe noi, pacatosii si nevrednicii, care in ceasul acesta stam in fata sfintei tale icoane si cu umilinta alergam catre mijlocirea ta.

Acatistul Sfantului Ilie

Roaga-te pentru noi lui Dumnezeu, Iubitorul de oameni, sa ne dea noua duhul pocaintei, al izbavirii de pacate, si cu Atotputernica Sa bunavointa sa ne ajute sa ne indepartam din calea pacatului, indrumandu-ne spre lucrul bun.

Sa mijlocesti pentru noi, Sfinte Ilie, sa fim sanatosi noi, copiii si parintii nostri. Sa ne ajuti sa fim de folos aproapelui nostru, cand acesta este la ceas de boala, de cumpana sufleteasca si sufocat de datorii. Ne rugam tie, Prorocule Facator de Minuni, sa-i indepartezi din calea noastra si a familiei noastre pe cei care nu tin seama de randuielile Sfintei Biserici si de poruncile Domnului. Amin!”

(sursa: crestinortodox.ro)

Publicat: 19 iul. 2018, 19:00 Autor: madalina m. Life
Tags:
Pe aceeași temă