A murit Lennart Johansson, fondatorul UEFA Champions League. Legenda avea 89 de ani

Publicat: 05 iun. 2019, 11:18 Autor: Simona Vedete

Doliu mare in fotbal, dupa ce a murit cel care a pus bazele pentru UEFA Champions League.

A murit Lennart Johansson, fondatorul UEFA Champions League. Lennart Johansson, suedezul care a introdus actualul sistem al UEFA Champions League si a schimbat cursul fotbalului mondial s-a stins din viata.

Lennart era bolnav de ceva vreme si conform presei suedeze, acesta a murit in timpul somnului. Familia este extrem de indurerata, chiar daca se astepta la asta.

A murit Lennart Johansson, fondatorul UEFA Champions League

A murit Lennart Johansson, fondatorul UEFA Champions League

„Fotbalul suedez este indurerat. Lennart Johansson, cel mai mare conducator al fotbalului international, a incetat din viata”, a spus Federatia Suedeza de Fotbal pe Twitter, potrivit sport.ro.

Lennart Johansson a fost al cincilea presedinte al EUFA Champions League din 1990 si pana in 2007, dupa care a fost inlocuit cu Michel Platinit.

Insa va ramane in istorie pentru decizia monumentala pe care a luat-o, si anume schimbarea sistemului competitional din cea mai importanta intrecere intercluburi. In acest sens, Cupa Campionilor a devenit Liga Campionilor in 1992.

Inafara de aceasta, a mai introdus si faza grupelor inainte de meciurile eliminatori si a avut un rol esential in desemnarea Suediei ca tara organizatoare a Campionatului European din 1992, turneu pe care l-a castigat Danemarca.

Publicat: 05 iun. 2019, 11:18 Autor: Simona Vedete
Pe aceeași temă