Inaltarea Domnului 2019. Ce nu trebuie sa faci in aceasta zi de sarbatoare

Publicat: 04 Jun. 2019, 22:28 News 3

Sarbatoarea Intaltarii Domnului este una foarte importanta pentru crestinii ortodoxi. In 2019, este celebrata pe data de 6 iunie.

Inaltarea Domnului 2019. Sarbatoarea mai este cunoscuta si ca cea de Rusalii. In credinta ortodoxa, se sarbatoreste la 40 de zile de la Invierea Mantuitorului. Romanii vor celebra Inaltarea in acest an intr-o zi de joi.

Urarea pentru aceasta zi de sarbatoare este cea de „Hristos s-a inaltat! – Adevarat s-a inaltat!”. Romanii pregatesc de obicei preparate similare cu cele de la Paste. Pe masa se regasesc de cele mai multe ori oua rosii, sarmale, friptura sau pasca.

Inaltarea Domnului 2019. Obiceiuri interzise

Diferenta fata de Sarbatoarea Pascala, cand ouale se inrosesc in Joia Mare, este cea ca pot fi pregatite chiar in ziua sarbatorii. Dupa acest moment religios din calendar, nu se vor ma vopsi si imparti oua rosii. Bucatele se pot duce la Biserica, la finalul slujbei, sau se dau de pomana celor nevoiasi.

Inaltarea Domnului 2019. Ce nu trebuie sa faci in aceasta zi de sarbatoare
Exista foarte multe obiceiuri si traditii care se respecta de Rusalii. Pentru ca este un moment crestinesc notat cu cruce rosie in calendar, oamenii nu au voie sa faca diverse treburi casnice. In schimb, este un moment dedicat rugaciunii.

Inaltarea Domnului pica anual la exact 40 de zile de la Paste. Catolicii au celebrat deja Rusaliile, care au avut loc pe data de 30 mai 2019. Ziua de Rusalii a fost consacrata drept Ziua Eroilor. Astfel ca, in toate bisericile, manastirile si catedralele, fie din tara sau din strainatate, se face pomenirea tuturori eroilor romani. Sunt pomeniti toti cei care s-au stins pe campurile de lupta, in apararea tarii.

De Rusalii nu se imprumuta bani!

Ca obiceiuri strict interzise este si cearta. Crestinii nu au voie sa se certe sub nici o forma, de Rusalii. Nu trebuie incurajata nici ura intre semeni. Este ziua in care nu se instraineaza din casa nici un obiect, si nici nu se imprumuta bani. Calendar ortodox 4 iunie 2019. Sarbatoare mare, cu cruce albastra

In special cei superstitiosi nu dau nimic din casa. Nu trebuie oferita sarea sau focul din casa, in ziua de Rusalii. De asemenea, nu se seamana nici culturile, pentru ca nu vor da rod. Oamenii isi prind la brau frunze de nuc, la fel ca Iisus Hristos, pentru a nu avea dureri de spate.

O alta credinta populara la noi in tara de Rusalii este cea care spune ca persoana care va muri de Inaltare, va ajunge direct la Portile Raiului. In mediul rural, satenii isi impodobesc ferestrele cu leustean.

sursa: doxologia.ro

Publicat: 04 Jun. 2019, 22:28 News 3
Pe aceeași temă