A fost identificat un nou simptom timpuriu al coronavirusului. Nu se compară cu nimic altceva!

Publicat: 12 nov. 2020, 09:47 Autor: Elena Arhiva
A fost identificat un nou simptom timpuriu al coronavirusului. Nu se compară cu nimic altceva!

Febra, tusea uscată, oboseala accentuată și pierderea mirosului și a gustului pot fi simptome timpurii ale coronavirusului, potrivit Centrului European de Prevenire și Control a Bolilor. Totuși, potrivit unui nou studiu, există un alt simptom ce poate indica faptul că ai contractat virusul SARS-CoV-2, care a ucis peste un milion de persoane la nivel mondial.

Un studiu realizat de cercetători de la Universitatea Oberta din Catalonia și publicat în Journal of Clinical Immunology and Immunotherapy arată că delirul însoțit de febră poate indica prezența virusului SARS-CoV-2 în organism. Experții subliniază că această confuzie mentală poate fi provocată de alte simptome, precum pierderea mirosului și a gustului, dureri de cap, strănut și chiar probleme de respirație.

Delirul, un nou simptom la coronavirusului

”Delirul este o tulburare a stării mentale a unei persoane care se manifestă prin scăderea atenției. Aceasta se manifestă prin apariția unei stări de confuzie, care poate să dureze câteva minute, ori sau zile.”, atrage atenția cercetătorul Javier Correa, care a prezentat acest studiu la Universitatea din Bordeaux, Franța, în cadrul unei conferințe de presă.

”Trebuie să fim mereu în alertă, mai ales în timpul unei pandemii ca acestea, întrucât un individ care se confurntă cu aceste simptome poate să fie infectat.”, a mai prezat el.

Cercetătorii au încercat să stabilească cum afectează virusul SARS-CoV-2 creierul. Astfel, aceștia au descoperit că odată instalat în organism, noul coronavirus nu afectează doar plămânii ori creierul, ci deteriorează și sistemul respirator, rinichii, inima, precum și sistemul nervos central, astfel că bolnavii se pot confrunta cu dureri de cap, delir și chiar episoade psihotice, scrie digi-world.tv.

Persoanele care pot suferi de delir pot fi incapabile de a se concentra asupra unui subiect ori au tendința de a schimba subiectele, prezintă dificultăți de menținere a atenției, se fixează la o anumită idee în loc să răspundă la întrebări ori să participe la conversație, pot fi dezorientate temporo-spațial sau pot să prezinte tulburări de memorie, în special referitoare la evenimentele recente.

Suesa foto: Arhiva Ciao

Publicat: 12 nov. 2020, 09:47 Autor: Elena Arhiva
Autor: Elena
Deși a studiat Dreptul, Elena Toader iubește să scrie, având o experiență vastă în domeniul jurnalismului. Și-a început cariera în…...
Pe aceeași temă
×