A fost descoperită o nouă tulpină a coronavirusului în Marea Britanie și în alte 10 state

Publicat: 16 Feb. 2021, 12:51 Arhiva

A fost descoperită o nouă tulpină a coronavirusului atât în Marea Britanie, cât și în alte zece state. Este vorba despre varianta ”B1525”, spun specialiștii.

Experții au descoperit o nouă tulpină a Covid-19 în Marea Britanie, dar și în mai multe state de pe glob, inclusiv în Danemarca, SUA și Australia. Este vorba despre varianta denumită ”B1525” și până în acest moment au fost descoperite 32 de cazuri în Marea Britanie. Potrivit The Guardian, cele mai vechi secvențe au fost datate în decembrie și au apărut în Marea Britanie și Nigeria.

Specialiștii transmit faptul că genomul său este similar cu varianta ”Kent B117” și conține un număr îngrijorător de mutații care i-a speriat pe cercetători, chiar și mutația ”E484K” la proteina spike, o proteină găsită în exteriorul virusului care joacă un rol important în a ajuta virusul să pătrundă în celule.

Această mutație ”E484K” este prezentă în variantele care au apărut în Africa de Sud și Brazilia și se crede că ajută virusul să se sustragă anticorpilor neutralizanți.

Cercetătorii au descoperit 13 tulpini de coronavirus

Oamenii de știință au descoperit 13 tulpini de coronavirus pe teritoriul chinez. Însă, un reprezentant al Organizației Mondiale a Sănătății susține faptul că tulpinile respective ar fi existat deja în decembrie 2019, chiar când au fost raportate primele cazuri de îmbolnăviri. O echipă de cercetători a luat parte la un studiu în China, Wuhan, centrul unde a izbucnit pandemia mondială de coronavirus, arată alephnews.ro.

Astfel că, la acest studiu au luat parte 17 specialiști de la OMS și 17 cercetători chinezi care au recoltat proble în China și au descoperit faptul că în decembrie 2019, deja ar fi existat 13 tulpini de Covid-19. La aceste rezultate au ajuns și după ce au analizat și probe genetice parțiale. Unele probe au fost colectate din piețe și altele care nu au legătură cu zonele de mărfuri.

Există o posibilitate ca virusul să fi circulat printre oameni mult mai devreme. Misiunea OMS în Wuhan a analizat 92 de cazuri suspecte din lunile octombrie și noiembrie din anul 2019 la pacienți care aveau simptome similare cu cele la îmbolnăvirea cu noul coronavirus. S-au făcut și teste pentru anticorpi, iar la cei 67 de pacienți care au acceptat, testele au ieșit negative.

Sursă foto: pixabay

Publicat: 16 Feb. 2021, 12:51 Arhiva
Pe aceeași temă