A dispărut doctoriţa din Wuhan care a încercat să avertizeze lumea despre pericolul coronavirusului

Publicat: 05 Apr. 2020, 12:06 News
A dispărut doctoriţa din Wuhan care a încercat să avertizeze lumea despre pericolul coronavirusului

Doctoriţa din Wuhan care a dezvăluit faptul că autorităţile au oprit-o să avertizeze lumea despre pericolul coronavirusului a dispărut, anunţă presa străină.

Ai Fen este un medic de la un spital din Wuhan, iar în urmă cu ceva timp a declarat în faţa autorităţilor că a fost oprită, alături de alţi colegi, să avertizeze lumea despre pericolul noului coronavirus.

În acest moment, femeia este de negăsit, iar apropiatii cadrului medical se tem ca femeia a ajuns la inchisoare, potrivit fanatik.ro.

Medicul a încercat să avertizeze populaţia

Doctoriţa din Wuhan a fost printre puţinii medici chinezi care au vorbit public despre cât de periculos este COVID-19, acordând interviuri presei din străinatate, lucru care nu a fost pe placul autorităţilor, potrivit portalului MSN.

„In urma cu doua saptamani, sefa departamentului de urgente de la spitalul din Wuhan a iesit in public si a spus ca autoritatile au impiedicat-o pe ea si pe colegii ei sa avertizeze lumea in privinta pericolului acestui virus”, anunţa o emisiune de investigaţii din Australia.

Femeia a vorbit public despre pericolul coronavirusului

„Nu se stie unde se afla”, au mai declarat cei care cercetează ce s-a întâmplat cu medicul din Wuhan.

Potrivit acestora, Ai Fen a primit o mustrare în urma publicării unui eseu medical în care a vorbit despre stadiul incipient la unui focar de coronavirus într-un grup de medici.

Eseul respectiv a fost şters, iar un alt cadru medical care a vorbit despre modul în care se răspândeşte coronavirusul a decedat, potrivit investigaţiilor.

Se pare că doctoriţa din Wuhan a dispărut la scurt timp după ce a publicat o poză cu testele unui pacient, pe care a înconjurat cu roşu „SARS coronavirus”.

Publicat: 05 Apr. 2020, 12:06 News
Pe aceeași temă