Femeia de 33 de ani din Maramures care a devenit paramedic SMURD dupa ce i-a murit baietelul de 2 ani! „Da, e prea tarziu pentru a-mi ajuta fiul, dar nu e prea tarziu pentru altii!”

Publicat: 15 Apr. 2019, 12:56 Life

Cristina Miia este pasionata de presa si de medicina si tot ce isi doreste este ca in timpul liber sa ajute cat mai multi oameni si chiar sa salveze vieti.

A devenit paramedic SMURD dupa ce i-a murit copilul de 2 ani! Povestea ei de viata merita aflata si distribuita de cat mai multa lume. Cristina Miia este din Maramures, are 33 de ani si de 3 ani a devenit voluntar SMURD.

Drama ei a fost una cumplita. Baietelul ei s-a stins din viata la varsta de 2 ani si jumatate ca urmare a unei obstructii de cai aeriene superioare. Dorinta ei de a-i ajuta pe altii a venit si din faptul ca nu a putut sa-si ajute deloc fiul. De atunci a pus toata energia ei si toata pasiunea in ore lungi de pregatire si zile intregi in care invata cum sa salveze vieti.

A urmat cursurile de calificare ca asistent medical generalist la Şcoala „Henri Coandă“ Baia Mare, cursuri de resuscitare în cadrul Consiliului Naţional şi al celui European de Resuscitare şi cursuri pentru dobândirea calităţii de formator

„Am fost condusă de dorinţa de a învăţa ce trebuie făcut în astfel de situaţii. De-a lungul celor aproape trei ani de când am dobândit calificarea de paramedic şi am fost primită în familia SMURD Maramureş, am participat la sute de intervenţii, de la cele mai simple până la accidente cu victime multiple, politraume, atacuri vascular-cerebrale şi stopuri cardio-respiratorii. Da, e prea târziu pentru a-mi ajuta fiul, dar nu e prea târziu pentru a veni în sprijinul altor oameni sau pentru a-i învăţa să se ajute singuri. Povestea mea e tristă, dar împreună, putem să ajutăm la scrierea unor poveşti cu final fericit“, a declarat Cristina Miia pentru Adevarul.ro.

Continuarea articolului »

Publicat: 15 Apr. 2019, 12:56 Life
Pe aceeași temă