Cu siguranta multi dintre noi am fost tentati pana acum sa incalzim sau sa incercam sa preparam oua cu ajutul cuptorului cu microunde.
Rezultatul e insa unul cat se poate de periculos, iar specialistii avertizeaza in acest sens. Asta deoarece intr-un singur minut se poate observa ce se intampla.
Desi cuptorul cu microunde a fost inventat pentru a ne usura viata de zi cu zi, iar in cele mai multe cazuri e o solutie rapida si eficienta in bucatarie, acest aparat electrocasnic trebuie evitat cand vine vorba de oua.
La fel precum obiectele din metal sau staniolul, trebuie sa evitam pe cat e posibil sa punem oua fierte in cuptorul cu microunde. Dupa un singur minut in care e lasat in interiorul acestui aparat, un ou va deveni o mica bomba cu ceas.
Asta deoarece daca nu explodeaza atunci cand e in interiorul cuptorului cu microunde, oul va produce o mica explozie cand e atins cu o lingura, iar continutul se va imprastia peste tot.
De asemenea, specialistii avertizeaza in ceea ce priveste aceasta metoda de gatit, fiind mai bine ca ouale sa fie pregatite in mod traditional.
Odata ce sunt puse in cuptorul cu microunde, ouale fierte explodeaza in aproximativ 30% din cazuri, mai ales daca sunt lovite sau intepate cu un obiect ascutit.
Recent, cazul unui barbat care aproape a surzit si s-a ales cu arsuri, dupa ce i-a explodat un ou fiert in fata a facut inconjurul retelelor sociale. Acesta isi incalzise in cuptorul cu microunde ce ii ramasese de la micul dejun, dar a ajuns de urgenta la spital.
Cercetatorii sunt de parere ca ouale explodeaza astfel din cauza proteinelor care sunt prinse in apa si galbenus. Odata ce acestea ating o temperatura ridicata, se declanseaza si o reactie in lant, cauzand o explozie.
(sursa: metro.co.uk)