Acestea sunt cele mai ciudate si scarboase mancaruri traditionale de Craciun! Iata ce pot sa puna pe masa festiva cei din Norvegia sau Rusia

Publicat: 18 dec. 2017, 19:22 Autor: madalina m. Retete & Diete

Masa de Craciun reprezinta cel mai important moment pe care oricine il petrece alaturi de familie, iar astfel sunt preparate cele mai gustoase mancaruri.

Cum multe dintre acestea sunt greu de facut, aceasta masa festiva reprezinta un bun moment pentru a celebra traditiile intr-un mod cu totul special si inedit.

Locuitorii din tari precum Rusia, Norvegia sau Polonia, insa, au pe masa de Craciun cateva preparate de care nu s-ar atinge nimeni, daca ar sti ce contin de fapt.

Cele mai ciudate si scarboase mancaruri traditionale de Craciun

Cel mai ciudat fel de mancare traditional il au norvegienii, pentru ca acestia consuma in prima zi de Craciun, dar si cu o duminica inainte un preparat care se numeste „smalahove”.

Acest fel presupune un cap de oaie facut la cuptor. Inainte de a fi gatit, capul cu tot cu o parte din gat e pus intr-o afumatoare, cu foarte multa sare. Mai apoi, e pus la cuptor pentru ore bune, iar cand e gata e servit alaturi de cartofi.

De asemenea, si cei din Africa de Sud au un fel de mancare dezgustator pe care il pun pe masa de Craciun. Ei aleg sa prajeasca viermi care sa gasesc in special pe frunzele de mopan, un copac de mici dimensiuni.

Cele mai ciudate si scarboase mancaruri traditionale de Craciun

Din seria mancarurilor ciudate mai face parte si alegerea japonezilor pentru prima zi de Craciun. Acestia mananca pui prajit de la KFC, iar in fiecare an, mai bine de 3.6 milioane de familii aleg sa urmeze acest obicei. Unele restaurante ale lantului fast-food accepta comenzile pentru Craciun si cu o luna de zile inainte.

Totodata, si polonezii au o traditie nu tocmai obisnuita, pentru ca aleg pentru masa festiva sa consume in special galuste. Acestea pot fi umplute cu branza, carne, ciuperci, fructe, menta sau ceapa prajita.

Si rusii au un fel neobisnuit de mancare in prima zi de Craciun, atunci cand aleg sa consume hering „imbracat” in multe straturi de legume. Aceasta salata a ajuns sa fie de nelipsit de pe masa de sarbatoare, iar printre ingrediente se numara ceapa, cartofi, morcovi sau oua.

(sursa: metro.co.uk)

Publicat: 18 dec. 2017, 19:22 Autor: madalina m. Retete & Diete
Pe aceeași temă