Anunțul făcut de dr. Anthony Fauci! Statul care intră în lockdown

Publicat: 02 mai 2021, 12:12 Autor: Andreea Voicu Arhiva

Situația din India este extrem de delicată în aceste momente, iar doctorul Anthony Fauci a anunțat faptul că statul va intra pentru câteva săptămâni în lockdown. În doar 48 de ore, India a înregistrat din nou un record de infectări, peste 400.000, dar și mii de decese.

În curând, statul indian trebuie să intre în lockdown pentru câteva săptămâni, după ce sute de mii de persoane s-au infectat cu noul coronavirus și alte mii și-au pierdut viața. Situația este extrem de îngrijorătoare în India, iar specialiștii spun că tulpina indiană a devenit răspândită și în alte state ale globului, scrie Mediafax.

Pentru presa din India, dr. Anthony Fauci a spus că ar trebui să existe un lockdown sever pentru câteva săptămâni, din cauza situației delicate care există în acest moment. Totuși, Guvernul a fost reticent în impunerea unui blocaj național.

Situația în India, până în prezent. Sursă foto: captură worldometers.info

Tulpina indiană, detectată în 17 țări

Este panică la nivel mondial, după ce tulpina indiană a coronavirusului s-a răspândit dincolo de granițe: a fost detectată în alte 17 țări, fapt ce îi îngrijorează atât pe oficiali, cât și pe specialiștii din sănătate publică. Anunțul a fost făcut în cursul zilei de marți de Organizația Mondială a Sănătății (OMS).

Tulpina din India a fost detectată în peste 1200 de secvențe de genom: „Majoritatea secvenţelor descărcate în baza de date GISAID provin din India, Regatul Unit, SUA şi Singapore”, a spus OMS, citează Digi24.ro.

Potrivit sursei citate, tulpina nouă a coronavirusului a fost regăsită în mai multe țări, precum Belgia, Elveția, Grecia și Italia. Specialiștii spun că „B.1.617 are o rată de creştere mai mare decât alte variante care circulă în India, sugerând o contagiozitate mai mare”. Această variantă este mult mai periculoasă și contagioasă, spun experții.

Sursă foto: Pixabay

Publicat: 02 mai 2021, 12:12 Autor: Andreea Voicu Arhiva
S-a alăturat presei în anul 2017, inițial începând să capete experiență în trustul Intact Media Group, iar ulterior a făcut…...
Pe aceeași temă