Cel mai tânăr pacient din Iași care s-a stins din viață din cauza noului coronavirus este o fetiță în vârstă de patru ani. Mama fetiței a rupt tăcerea și a vorbit despre faptul că organismul fetiței ar fi contactat virusul abia la morgă.
În urmă cu o zi, când a fost afișat bilanțul zilei de 9 noiembrie, s-a anunțat și decesul unei fetițe în vârstă de 4 ani din Iași. Conform GCS, fetița avea patru ani și comorbiditati, inclusiv imunodeficiență celulară și a fost răpusă după ce a contactat virusul SARS-CoV-2.
Acum, mama fetei a rupt tăcerea și a vorbit despre faptul că fetița sa nu ar fi ajuns la spital cu simptome ale noului coronavirus, ci din cauza sindromului genetic de care suferă. În trei din șapte zile, micuța are febră puternică, iar vineri, 6 noiembrie, starea de sănătate a acesteia s-a înrăutățit. Mama fetei a povestit la Antena 3 chinurile prin care a trecut.
“A intrat în convulsii, lucru care s-a mai întâmplat, a ieşit din convulsii, dar a continuat febra. Vineri noapte, a intrat din nou în convulsii, doar că atunci când a ieşit din criză, a rămas cu guriţa încleştată, uşor vineţie şi în continuare nu era conştientă”, mărturisește femeia, arată Adevărul.
Ea s-a îndreptat cu fetița spre un spital din Iași unde medicii au stabilizat-o pe moment. Dar apoi au apărut complicații și a fost intubată.
„Nu era timp să gândeşti, branule peste branule peste tot. La un moment dat am auzit strigătul înfiorător: Aduceţi repede odată sângele că moare! Au încercat să facă şi transfuzia de sânge şi tot nu a reacţionat”, a povestit mama copilei.
De asemenea, mama fetei de patru ani a declarat că nu i-a fost făcut un test pentru coronavirus. La morgă, femeia a aflat că micuța ar fi avut coronavirus: „Nu era timp de prelevat un test. Era o forfotă continuă, adu adrenalina, adu bicarbonat, încontinuu se băgau seringi în branulele copilului. (…) Stați așa, copilul este cu COVID. Poftim?”.
Vis-a-vis de poziția spitalului, directorul medical a transmis: „Pe tomograful de plămân toracic, arătau leziuni pulmonare foarte grave. Practic, acest copil nu mai avea cu ce să respire. S-a făcut resuscitare la pacient. (…) I s-a recoltat şi mamei, PCR, i s-a recoltat şi copilei, pe sonda de intubaţie. Recolta a fost făcută de medicul anestezist”.
Sursă foto: Pixabay