Avertisment cumplit! COVID-19 și-a modificat evoluția și se vindecă mai greu!

Publicat: 29 oct. 2020, 08:50 Autor: Elena Arhiva
Avertisment cumplit! COVID-19 și-a modificat evoluția și se vindecă mai greu!

Veste cumplită! COVID-19 și-a modificat evoluția și se vindecă mai greu, spun medicii. Pacienții cu forme medii ale bolii au nevoie chiar și de o lună de tratament, înainte de testul negativ.

La începutul pandemiei, această perioadă era de aproximativ două săptămâni. În plus, unele simptome, cum ar fi pierderea gustului și mirosului, nu mai apar odată cu debutul bolii, ci după o săptămână.

„Am observat că în ultima perioada de timp, formele medii de boală, fără comorbidități, se negativează greu.

Adică stau o perioada mai lungă de timp până să obțină acel test negativ. Aș spune că modul în care evoluează simptomele, retrocedarea acestor simptome este mai greoaie.

S-au modificat și ca tablou. Altădată veneau că nu mai aveau gust și miros. Acum gustul și mirosul se pierd poate chiar cu o săptămână de la debutul bolii. Altădată apăreau dureri musculare după ce era febra 38-39 de grade, acum sunt pacienți afebrili care acuză am dureri musculare. Or, noi știm că durerile musculare reprezintă un semn că trebuie să urmărim cu atenție evoluția pacientului respectiv”, a declarat Carmen Dorobăț, manager al Spitalului clinic de Boli Infecțioase Sf. Parascheva din Iași, scrie digi24.ro.

5.343 de cazuri noi de COVID-19, în ultimele 24 de ore

În ultimele 24 de ore au fost raportate 5.343 de cazuri noi de COVID-19, un nou record al infecțiilor cu coronavirus de la începutul pandemiei. De asemenea, 107 români au murit în ultima zi, cel mai mare număr de decese înregistrat până acum.

În urma testelor efectuate la nivel național, față de ultima raportare, au fost înregistrate 5.343 cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2 (COVID – 19), acestea fiind cazuri care nu au mai avut anterior un test pozitiv. Până astăzi, 6.681 de persoane diagnosticate cu infecție cu COVID-19 au decedat.

În unitățile sanitare de profil, numărul total de persoane internate cu COVID-19 este de 10.934. Dintre acestea, 861 sunt internate la ATI. Până la această dată, la nivel național, au fost prelucrate 3.133.809 teste. Dintre acestea, 36.815 au fost efectuate în ultimele 24 de ore, 22.641 în baza definiției de caz și a protocolului medical și 14.174 la cerere.

Publicat: 29 oct. 2020, 08:50 Autor: Elena Arhiva
Autor: Elena
Deși a studiat Dreptul, Elena Toader iubește să scrie, având o experiență vastă în domeniul jurnalismului. Și-a început cariera în…...
Pe aceeași temă