Nou studiu COVID: Ce se întâmplă dacă ai fost infectat anterior cu coronavirusurile sezoniere

Publicat: 20 oct. 2020, 15:43 Autor: Hermina Hagianu Arhiva
Nou studiu COVID: Ce se întâmplă dacă ai fost infectat anterior cu coronavirusurile sezoniere

Un nou studiu al Universităţii din Münster, Germania, arată că nivelurile crescute de anticorpi pre-existenţi împotriva coronavirusurilor sezoniere sunt asociate cu o formă mai uşoară de Covid-19. Astfel, persoanele care au fost deja infecții cu coronavirusurile exsistente ar putea să facă o formă mai ușoară a noului coronavirus.

Au fost incluşi în studiu 60 de pacienţi infectaţi cu Sars-Cov-2. Pacienţii în stare critică au avut niveluri mult mai scăzute de anticorpi. Astfel, rezultatele arată că infecţiile anterioare cu coronavirusurile sezoniere te-ar putea proteja de o formă severă de Covid.

”În familia aceasta de coronavirusuri sunt mai multe tipuri de virusuri. Sistemul imunitar are memorie şi titrurile de astfel de anticorpi cresc în momentul în care organismul intră din nou în contact cu virusul respectiv, îl recunoaşte şi produce anticorpii specifici. De ce ar fi aceştia benefici în infecţia cu noul coronavirus? Pentru că deşi fac parte din aceeaşi familie cu virusurile astea, au anumite particularităţi. Aceste particularităţi, de obicei de structură, sunt cele care duc şi la formarea de anticorpi specifici. Şi pot să fie asemănători. Şi atunci se produce acea imunitate încrucişată”, a explicat medicul infecţionist, Anamaria Dobrotă.

Bilanț coronavirus România

În ultimele 24 de ore au fost raportate 3.400 de cazuri noi de COVID-19, din 29.400 de teste. Până astăzi, 5.996 persoane diagnosticate cu infecție cu COVID-19 au decedat. În intervalul 19.10.2020 (10:00) – 20.10.2020 (10:00) au fost raportate 65 de decese (34 bărbați și 31 femei), ale unor pacienți infectați cu noul coronavirus, internați în spitalele din Argeș, Bacău, Bistrița-Năsăud, Botoșani, Buzău, Călărași, Caraș-Severin, Constanța, Covasna, Dâmbovița, Dolj, Galați, Giurgiu, Harghita, Ialomița, Iași, Maramureș, Mehedinți, Mureș, Neamț, Olt, Prahova, Sibiu, Suceava, Timiș, Tulcea, Vaslui, Ilfov și Municipiul București.

Dintre acestea, 2 decese a fost înregistrate la categoria de vârstă 40-49 de ani, 6 decese la categoria de vârstă 50-59 de ani, 12 decese la categoria de vârstă 60-69 ani, 23 decese la categoria de vârstă 70-79 ani și 22 decese la categoria de peste 80 de ani. 61 dintre decesele înregistrate sunt ale unor pacienți care au prezentat comorbidități, 1 pacient decedat nu a prezentat comorbidități și pentru 3 pacienți decedați nu au fost raportate comorbidități până în prezent.

Publicat: 20 oct. 2020, 15:43 Autor: Hermina Hagianu Arhiva
S-a alăturat presei în anul 2016, inițial în trustul Intact Media Group, iar din 2019 este redactor la publicația CIAO.RO,…...
Pe aceeași temă