Mesajul terifiant al unui expert în boli infecțioase: ”Urmează cele mai negre trei luni din întreaga pandemie”

Publicat: 20 oct. 2020, 12:38 Autor: Elena Arhiva
Mesajul terifiant al unui expert în boli infecțioase: ”Urmează cele mai negre trei luni din întreaga pandemie”

Michael Osterholm, directorul Centrului de Cercetare și Politica Bolilor Infecțioase la Universitatea din Minnesota, susține că ”următoarele 6 până la 12 săptămâni vor fi cele mai negre din întreaga pandemie”.

”Până la sărbători, vom vedea numere mult mai mari, peste 67.000 sau 75.000 cazuri zilnice”, a declarat dr. Michael Osterholm. Expertul în boli infecțioase din SUA avertizează că următoarele trei luni vor fi ”cele mai negre de la începutul pandemiei”.

”E adevărat că avem vaccinuri și produse terapeutice gata să dea lovitura”, a spus dr. Michael Osterholm. ”În ciuda unui oarecare progres, vaccinurile nu vor deveni disponibile în mod semnificativ până la începutul celui de-al treilea trimestru al anului viitor. Și chiar și atunci…jumătate din populația Statelor Unite, în acest moment, este sceptică la ideea de vaccin”, a adăugat acesta.

”Vineri, am avut 70.000 cazuri, cel mai mare număr pe care l-am mai înregistrat în luna iulie, la vârful pandemiei. Vom trece iar prin asta”, a mai declarat Osterholm, potrivit businessinsider.com.

SARS-CoV-2 poate rezista de până la 8 ori mai mult pe surprafețele artificiale față de virusul gripal

Potrivit unui studiu publicat într-o revistă editată de Oxford University Press, oamenii de știință japonezi au stabilit că virusul SARS-CoV-2 rezistă pe piele până la nouă ore, mult mai mult decât virusul gripal (care persistă cam 1,8 ore).

Ambele virusuri, însă, pot fi inactivate după un tratament de numai 15 secunde cu o substanță cu concentrație mare de etanol (alcool care se găsește dezifectant și în băuturi – n.red.). Astfel, experții recomandă spălarea regulată a mâinilor, aceasta fiind esențială pentru a preveni răspândirea noului coronavirus, scrie digiworld.ro.

Oamenii de știință au stabilit,d e asemenea, că virusul SARS-CoV-2 e mai stabil și poate rezistă de până la 8 ori mai mult pe surprafețele artificiale față de virusul gripal. Mai exact, pe suprafețele dure, adică pe oțel, sticlă și plastic, virusul SARS-CoV-2 a fost la fel de rezistent.

De asemenea, oamenii de știință au stabilit de-a lungul timpului că noul coronavirus ar putea supraviețui până la trei ore în aerosoli, până la patru zile pe lemn, până la 72 de ore pe suprafețe dure, strălucitoare, cum ar fi plasticul, oțelul inoxidabil și sticla. De asemenea, pe pe suprafețe fibroase și absorbante, cum ar fi carton, hârtie, țesătură ar putea persista 24 de ore, în timp ce pe suprafețe din cupru rezistă patru ore.

Publicat: 20 oct. 2020, 12:38 Autor: Elena Arhiva
Autor: Elena
Deși a studiat Dreptul, Elena Toader iubește să scrie, având o experiență vastă în domeniul jurnalismului. Și-a început cariera în…...
Pe aceeași temă
×