Nelu Tătatru, declarație șocantă: „Noi nu suntem dumnezei!”

Publicat: 10 sept. 2020, 08:33 Autor: Elena Arhiva
Nelu Tătatru, declarație șocantă: Noi nu suntem dumnezei!

În timp ce noul coronavirus face ravagii în întreaga lume, milioane de medici fac eforturi supraomenești să salveze câți mai mulți oameni. Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, a declarat că pandemia nu se tranșează în spitale, ci în societate.

”Noi nu suntem dumnezei. Lupta o ducem până la capăt. Lumea ce ar trebui să înțeleagă din acest moment: această pandemie nu se tranșează în spital, această pandemie se tranșează în prespital”, adică în societate, a spus Nelu Tătaru.

Potrivit lui Nelu Tătaru, dacă regulile din societate sunt respectate vom avea o scădere a transmiterii comunitare și efectiv o scădere a numărului de cazuri noi.

Nelu Tătaru recomandă ”prezentarea rapidă la un medic sau menținerea sau regăsirea legăturii cu cel mai bun prieten al nostru, medicul de familie”.

1271 de noi cazuri de coronavirus în ultimele 24 de ore

În ultimele 24 de ore au fost înregistrate 1271 de cazuri noi de coronavirus din 24.043 teste efectuate. Până miercuri, 9 septembrie, pe teritoriul României, au fost confirmate 98.304  cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID – 19). 41.002 pacienți au fost declarați vindecați și 12.557 de pacienți asimptomatici au fost externați la 10 zile după depistare.

În urma testelor efectuate la nivel național, față de ultima raportare, au fost înregistrate 1.271 de cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2 (COVID – 19), acestea fiind cazuri care nu au mai avut anterior un test pozitiv.  Până pe 9 septembrie 4.018 persoane diagnosticate cu infecție cu COVID-19 au decedat.

Publicat: 10 sept. 2020, 08:33 Autor: Elena Arhiva
Autor: Elena
Deși a studiat Dreptul, Elena Toader iubește să scrie, având o experiență vastă în domeniul jurnalismului. Și-a început cariera în…...
Pe aceeași temă