Când se vor redeschide restaurantele în România. Premierul Ludovic Orban a făcut anunțul

Publicat: 18 aug. 2020, 14:59 Autor: Andreea Voicu Arhiva

Premierul Ludovic Orban a vorbit despre posibilitatea ca restaurantele din România să fie redeschise. În cursul acestei zile, premierul a oferit declarații. Potrivit spuselor sale, când situația epidemiologică va fi pe un făgaș bun, Guvernul va dispune redeschiderea spațiilor respective.

Mulți patroni și reprezentanți ai restaurantelor așteaptă cu sufletul la gură momentul în care se vor redeschide oficial, însă din cauza numărului crescut de infectări cu noul coronavirus, acest lucru nu este încă posibil. Premierul Ludovic Orban a anunțat că imediat ce situația epidemiologică va fi pe un drum bun, Guvernul va dispune redeschiderea localurilor.

″Într-un termen relativ scurt am permis reluarea activităţii pentru hoteluri, am permis reluarea activităţii din turismul balneo, am permis derularea activităţilor pe terase. Singurul domeniu din HORECA care este încă sub restricţie este domeniul restaurantelor din spaţiu închis. Imediat ce vom avea o situaţie epidemiologică mai bună vom lua decizia de a permite reluarea activităţii şi pentru restaurantele în spaţii închise. Nu este o chestiune de rea-voinţă, întotdeauna când eşti în astfel de situaţii trebuie să alegi între sănătatea oamenilor şi anumite sacrificii pe care trebuie să le facă anumite companii”, a afirmat Orban, potrivit stirileprotv.ro.

Au fost înregistrate 1014 cazuri noi de infectare cu noul coroanvirus în ultimele 24 de ore

Bilanț coronavirus România, 18 august 2020. În ultimele 24 de ore au fost înregistrate 1014 cazuri noi de infectare cu noul coronavirus pe teritoriul țării și 45 de decese. Au fost prelucrate 21.289 de teste la nivel național. La Terapie Intensivă se află internați 479 de pacienți.

Până astăzi, 18 august, pe teritoriul României, au fost confirmate 72.208 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID – 19).
33.135 pacienți au fost declarați vindecați și 8.316 pacienți asimptomatici au fost externați la 10 zile după depistare. În urma testelor efectuate la nivel național, față de ultima raportare, au fost înregistrate 1.014 de cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2 (COVID – 19), acestea fiind cazuri care nu au mai avut anterior un test pozitiv. Până astăzi, 3.074 persoane diagnosticate cu infecție cu COVID-19 au decedat.

Publicat: 18 aug. 2020, 14:59 Autor: Andreea Voicu Arhiva
S-a alăturat presei în anul 2017, inițial începând să capete experiență în trustul Intact Media Group, iar ulterior a făcut…...
Pe aceeași temă