S-a confirmat primul caz de coronavirus transmis de la mamă către bebelușul nenăscut, prin placentă

Publicat: 09 mai 2020, 09:38 Autor: Andreea Voicu News

A fost confirmat primul caz de transmitere a virusului din China de la mamă către bebelușul nenăscut, prin placentă, arată The Sun.

Experții spun că acest lucru a declanșat pre-eclampsia. Oamenii de știință spun că femeia de 35 de ani a dezvoltat simptome Covid-19 – inclusiv febră și tuse – la 22 de săptămâni de sarcină.

Aproximativ o săptămână mai târziu, simptomele ei au început să se agraveze și, de asemenea, a raportat că a suferit dureri musculare, greață și diaree. Dar apoi, câteva zile după aceea, s-a trezit suferind de dureri de stomac și a observat că sângerează, arată sursa citată.

Femeia, care a fost anterior sănătoasă, a mers la spital, unde medicii au efectuat o serie de teste. A ieșit pozitivă la coronavirus. O ecografie a arătat că fătul este sănătos și activ, cu toate acestea, a apărut un cheag între placenta și peretele uterului. Alte teste au indicat că poate suferi de preeclampsie – o afecțiune care poate pune viața în pericol atât mamei, cât și bebelușului, dacă nu este tratată.

Medicii i-au administrat femeii un tratament cu plasmă din sânge, ceea ce a ajutat la stoparea sângerării, dar tensiunea arterială a rămas ridicată, iar trombocitele s-au redus. A avut o serie de consultări cu experți din diverse departamente, dar a decis în final să încheie sarcina pre-viabilă.

Experții de la Școala de Medicină Yale au spus că aceasta operația a fost „pentru a reduce riscul de morbiditate maternă gravă sau deces”. Ei au spus că în timpul operației au găsit cheagul retroplacentar între peretele uterului și placentă. A doua zi după operație, ea a fost extubată și dusă în cameră, cu toate acestea, a dezvoltat o afecțiune cunoscută sub numele de limfopenie – sau o scădere a globulelor albe, care poate indica infecția. I s-a administrat hidroxiclorochina – un medicament pentru artrita – ca tratament investigativ pentru Covid-19.

Publicat: 09 mai 2020, 09:38 Autor: Andreea Voicu News
S-a alăturat presei în anul 2017, inițial începând să capete experiență în trustul Intact Media Group, iar ulterior a făcut…...
Pe aceeași temă