Medicii români trăiesc cu teroare în suflet față de ce va urma! ”Povestea haosului încă nu a început”

Publicat: 24 mart. 2020, 11:44 Autor: Maria Apostol News
Medicii români trăiesc cu teroare în suflet față de ce va urma! ”Povestea haosului încă nu a început”

Aseară, medicul specialist în chirurgie oro-maxilo-facială, Gelu Duprii, din cadrul Compartimentului de Chirurgie Buco-Maxilo-Facială, de la Spitalul Județean Suceava a transmis un mesaj prin care le spune oamenilor să stea în casă.

Având în vedere cele întâmplate la Spitalul Județean de Urgență „Sfântul Ioan cel Nou” Suceava, acesta a spus că lipsa asigurării echipamentelor de protecție a personalului medical reprezintă o tentativă la crimă.

Mai jos puteți citi mesajul medicului Gelu Duprii:

„Buna seara,

Astazi a fost si inca este pentru putin timp ziua mea, 23 martie, o zi de primavara, suntem in Postul Mare, zi in care linistea spirituala si bunatatea sufleteasca ne indruma in fiecare clipa.
Am primit mesaje minunate de la familie, prieteni, colegi, cunostinte, oameni cu care nu am interactionat vreodata si inteleg ca acesta este modul prin care am putut fi chiar si pentru o clipa in mintea voastra fapt ce ma bucura nespus.
Tin sa va multumesc si va imbratisez !

Suntem intr-un moment de cotitura, sunt zile de doliu pentru Romania, in care MEDICUL, acel medic care desi lasat sa plece din tara ani si ani la rand fara nici o reactie din partea guvernelor, da, guvernele tarii noastre nu altele, a ramas in tara lui.
Sa nu existe echipamente de protectie a personalului medical este echivalentul unei tentative de crima impotriva medicilor.
Dragilor, voi decontati in continuare studii de fezabilitate, contracte cu firme agreate, marile programe de dezvoltare locala…sa nu cumva sa ganditi mai mult, nici nu v-ar caracteriza!
Acel medic este actorul principal in perioada urmatoare iar rolul lui este de a va asculta, intelege, trata, de a sta langa fiecare pana in ultima clipa;
Povestea haosului inca nu a inceput din pacate, vor veni zile si nopti greu de imaginat in care vor pleca dintre noi oameni la care tineam, pe care i-am iubit si inca ii voiam langa noi la nesfarsit.
Poate e pesimist scenariul meu, asa sa fie, mi-as dori sa fie asa!
Haideti acum, in al 11-lea ceas sa fim responsabili, sa intelegem ca trebuie sa respectam regulile ce ne pot garanta viata, sa traim intr-o societate corect organizata in care sa primeze sanatatea noastra.
Haideti sa stam in casa!”

sursa: suceavalive.ro

Publicat: 24 mart. 2020, 11:44 Autor: Maria Apostol News
Tags:
Pe aceeași temă