Organismul are nevoie din timp in timp sa fie curatat in profunzime inainte de a fi asfixiat de o alimentatie prea bogata in calorii, grasimi si zahar.
Primul pas: Detoxifierea
In aceasta etapa se elimina treptat produsele de origine animala (carne, oua, mezeluri, lapte si branzeturi), excitantii (cafea, zahar, ceai, miere, ciocolata, alcool), uleiul si alte grasimi folosite la gatit, produsele de patiserie, dulcurile si bauturile racoritoare.
Pasul doi: Relaxarea
In perioada detox este esentiala atat eliminarea starii de incordare (yoga, exercitii de respiratie, meditatie, aromaterapie), cat si adoptarea unei alimentatii antistres bogata in:
Proteine (peste si fructe de mare)
Carbohidrati complecsi (fulgi de ovaz, tarate, orez si paste integrale)
Acizi grasi polinesaturati omega-3 (somon, ton, sardine)
Antioxidanti si fitonutrienti (legume si fructe).
Pasul trei: Energizarea
Pentru cresterea nivelului de energie al organismului si intarirea sistemului imunitar este nevoie de tehnici musculare (Pilates), de masaje revitalizante cu uleiuri esentiale si de o alimentatie sanatoasa, echilibrata, consumata cu placere.
Pasul patru: Implementarea obiceiurilor detox
Pentru a prelungi efectele binefacatoare ale programului detox, se recomanda integrarea noilor obiceiuri (dieta, miscare, intretinere corporala).
Chiar daca presupun efort si diciplina, aceste gesturi simple, odata intrate in rutina vor produce o schimbare profunda si benefica pentru organism atat din punct de vedere fizic (cresterea tonusului si rezistentei, eliminarea oboselii, durerii si tensiunii), cat si psihologic (calm, relaxare, linistire).
DIETA CU CEREALE PENTRU HIPERTENSIUNE
Cereale si fainoase (sursa de energie si fibre)
7-8 portii zilnice
Exemplu de portie
1 felie mica de paine
2 linguri paste sau orez fierte
1/2 ceasca fulgi de mic dejun
1/2 lingura musli
Paine integrala, covrigi, cereale de mic dejun, mamaliga, musli, bagheta, paine de casa, lipie