Ultima oră! Școli închise în România din cauza coronavirusului

Publicat: 24 feb. 2020, 13:24 Autor: Andreea Voicu Arhiva

Informație de ultimă oră: o universitate din România și-a suspendat cursurile din cauza coronavirusului.

Este vorba despre Universitatea de Vest ”Vasile Goldiș” din Arad. Conducerea universității a anunțat solicitarea unei aprobări din partea Ministerului Educației și Cercetării pentru ca aceștia să suspende cursurile timp de 14 zile, scrie Cancan.

Conform unui comunicat de presă al ISU Arad, prefectul Gheorghe Stoian, a convocat în cursul zilei de duminică Comitetul Județean pentru Situații de Urgență pentru a implementa măsuri preventive vis-a-vis de apariția cazurilor de îmbolnăviri cu coronavirus în câteva localități din Italia.

Breaking! Bilanț actual coronavirus

Numărul de îmbolnăviri a trecut de 79.000 de oameni, numărul deceselor fiind de 2619 de oameni, 27 de persoane fiind în afara Chinei, potrivit știrileprotv.ro.

Noi focare au apărut în Coreea de Sud, Iran şi Italia, cu zeci de cazuri confirmate şi mai multe decese. În Italia au fost confirmat 130 de cazuri de îmbolnăvire şi 5 decese.

”Încă nu am identificat pacientul zero, cel de la care au apărut cazurile de îmbolnăvire, astfel că este dificil să facem evaluări cu privire la noi cazuri”, a declarat Angelo Borrelli, şeful Agenţiei Naţionale de Protecţie Civilă.

Ce este coronavirus și cât de periculos este?

Coronavirusurile sunt o familie de virusuri care provoacă diferite boli, de la o simplă răceală, până la afecțiuni mult mai grave, cum ar fi boli respiratorii acute.

Virusul este transmis de la animale la oameni, în urma contactului neprotejat cu acestea. Acest tip de virus afectează în general animalele, precum bovine, lilieci și pisici, în cazuri foarte rare fiind transmis și la om. Conform unor surse, originile virusului s-ar afla într-o piață de pește din Wuhan, unde se vând și produse în mod ilegal. Cu toate acestea, mulți dintre pacienți au spus că nu au fost expuși contactului direct cu animalele în lunile anterioare îmbolnăvirii.

Care sunt simptomele care te avertizează?

Coronavirus debutează ca o simplă răceală, care afectează căile respiratorii, în principal. În general, simptomele acestul virus apar la 2-14 zile de la expunere. Simptomele sunt febră, tuse, dificultate în a respira, nas care curge, dureri de cap și de gât, precum și o stare generală de rău.

La bebeluşi, vârstnici şi persoanele cu un sistem imunitar scăzut, coronavirusurile pot duce la afecţiuni respiratorii, precum pneumonia sau bronşita, iar în cazuri mai grave, pot duce la disfuncţii sau chiar cedări ale organelor.

Publicat: 24 feb. 2020, 13:24 Autor: Andreea Voicu Arhiva
S-a alăturat presei în anul 2017, inițial începând să capete experiență în trustul Intact Media Group, iar ulterior a făcut…...
Pe aceeași temă