Virgil Musta: „Secţiile de ATI deja sunt pline. Vom ajunge în situaţia Italiei”

Publicat: 17 Sep. 2020, 10:23 Arhiva
Virgil Musta: „Secţiile de ATI deja sunt pline. Vom ajunge în situaţia Italiei”

Medicul Virgil Musta, șeful secției de Boli Infecțioase de la Spitalul Victor Babeș din Timișoara, a vorbit despre ce urmează să se întâmple în România, dacă numărul de îmbolnăviri nu începe să scadă în perioada următoare.

Potrivit specialistului, numărul celor care au nevoie de îngrijire pe secțiile de Anestezie și Terapie Intensivă, în acest moment este uriaș, iar în curând sistemul medical românesc ar putea intra în colaps.

„Secţiile de ATI deja sunt pline, nu ştiu ce vom face dacă cazurile severe nu vor mai avea loc de internat. Atunci, probabil vom fi în situaţia Italiei de acum şase luni, a Franţei, când pacienţii nu mai aveau unde să fie internaţi şi mureau la domiciliu. Statistica arată că 95% dintre oameni se vindecă, dar din aceștia o parte evoluează în continuare cu sechele, cu probleme pulmonare, sunt dependenți de oxigen și 4-5% decedează.

La un număr foarte mare de cazuri, acest număr de decese este mare, și noi trebuie să luptăm ca să prevenim și să nu ajungem în situație în care să avem multe decese și nici cazuri severe care apoi creeze probleme de sănătate și care vor trebui monitorizate și care vor creea costuri suplimentare pentru sistemul de sănătate în viitor”, a declarat medicul Virgil Musta pentru antena3.ro.

România: 1713 de noi cazuri de coronavirus, în ultimele 24 de ore

Până astăzi, 16 septembrie, pe teritoriul României, au fost confirmate 107.011 cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID – 19).
În urma testelor efectuate la nivel național, față de ultima raportare, au fost înregistrate 1.713 cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2 (COVID – 19), acestea fiind cazuri care nu au mai avut anterior un test pozitiv. Distinct de cazurile nou confirmate, în urma retestării pacienților care erau deja pozitivi, 714 persoane au fost reconfirmate pozitiv.

Până astăzi, 4.285 de persoane diagnosticate cu infecție cu COVID-19 au decedat.

Publicat: 17 Sep. 2020, 10:23 Arhiva
Pe aceeași temă