Virgil Musta: „Este vital să internăm pacienții fără simptome”

Publicat: 06 mai 2020, 14:29 Autor: Elena News
Virgil Musta: Este vital să internăm pacienții fără simptome

Virgil Musta: „Este vital să internăm pacienții fără simptome”.

Medicul infecționist Virgil Musta, cel care a vindecat sute de oameni de coronavirus la Timișoara, a declarat că starea persoanelor infectate cu coronavirus, chiar dacă nu au niciun simptom, se poate agrava brusc dacă nu primesc tratament corespunzător și se poate ajunge, în unele cazuri, chiar la deces.

”Intervenim profilactic înainte ca organismul să se decompenseze și de fapt, acesta este principalul obiectiv al nostru, să depistăm cât mai devreme un pacient.

Altfel, apar acele decăderi bruște ale stării de sănătate, care sunt surprinzătoare, au fost cazuri care au fost descoperite la domiciliu sau au decedat într-o zi, două, neprezentând fenomene sau simtomatologie severă.

Ăsta este un motiv pentru care trebuie să internăm pacienții și al doilea este de a-i izola”, a declarat Virgil Musta, purtător de cuvânt Spitalul de Boli Infecțioase Timișoara.

Virgil Musta: „Am văzut raportate decese subite la tineri”

„Apar cazuri la persoane tinere. Am văzut raportate decese subite la tineri, care ulterior au fost diagnosticați cu infecții cu COVID-19. Am văzut decese la pacienți tineri, dar care în general aveau un factor de risc, și anume pacienții hiperponderali sau obezi. Acest factor de risc este important nu numai la infecția cu COVID-19, ci și la infecția cu virusul gripal. E un element de evoluție severă a bolii”, a mai explicat medicul.

 

Publicat: 06 mai 2020, 14:29 Autor: Elena News
Autor: Elena
Deși a studiat Dreptul, Elena Toader iubește să scrie, având o experiență vastă în domeniul jurnalismului. Și-a început cariera în…...
Pe aceeași temă