Virgil Musta avertizează! „Riscăm să ajungem în situația primul venit, primul servit, că nu vom mai avea locuri în spitale”

Publicat: 10 Jul. 2020, 15:25 Arhiva
Virgil Musta avertizează! „Riscăm să ajungem în situația primul venit, primul servit, că nu vom mai avea locuri în spitale”

Apelul este dat de dr. Musta, șeful Secției de Boli Infecțioase de la Spitalul „Victor Babeș” din Timișoara, în aceste zile, în care cazurile de COVID cresc tot mai mult şi specialistul spune că speră să nu ajungem în situaţia Italiei.

„Din păcate, numărul de cazuri crește pe zi ce trece și ne așteptăm să crească în continuare. Problema este că la un moment dat, numărul de cazuri va depăși capacitatea spitalelor din țara noastră și a secțiilor de terapie intensivă. Atunci vom avea o problemă. Riscul este să ajungem în situația Italiei, Franței, Spaniei. Pacienții nu au mai avut locuri să se interneze în spitale. Numărul este limitat. Cei care vor fi în stare gravă vor fi trimiși la domiciliu, pentru că nu vom avea locuri în spitale. Cu riscul de a deceda la domiciliu. Foarte probabil să ajungem la situația `primul venit, primul servit`, pentru că în continuare nu putem externa un pacient care este grav sau în formă severă, pentru a primi altul în stare gravă. Evaluarea va fi foarte dificilă de făcut”, a spus medicul Virgil Musta, potrivit b1.ro.

Medicul atenţionează că, dacă numărul de noi cazuri cu SARS-CoV-2 va crește în același ritm, se va ajunge la trierea pacienților care vor fi salvați în spitale. De aceea, specialistul a mai făcut un apel la români, să nu uite de respectarea celor trei reguli: distanţă fizică, igiena mâinilor şi purtarea măştii.

„Eu fac din nou un apel la populație, să înțeleagă că există virusul și că, dacă nu se respectă regulile, vom avea o problemă foarte serioasă de sănătate publică. Nu știu dacă vom ajunge în stare de urgență sau nu, nu cred că ar fi necesar, dacă la nivelul diferitelor colectivități se respectă regulile”, a afirmat medicul timișorean.

592 de noi cazuri în ultimele 24 de ore

În ultimele 24 de ore au fost înregistrate 592 de cazuri de infectare cu Covid-19, potrivit datelor oficiale, din 14.680 de teste efectuate. Până astăzi, 10 iulie, pe teritoriul României, au fost confirmate 31.381 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID – 19). Dintre persoanele confirmate pozitiv, 22.812 au fost externate, dintre care 21.129 de pacienți vindecați și 1.683 de pacienți asimptomatici, externați la 10 zile după depistare.

Până astăzi, 1.847 persoane diagnosticate cu infecție cu COVID-19 au decedat.

În intervalul 09.07.2020 (10:00) – 10.07.2020 (10:00) au fost înregistrate 13 decese (8 bărbați și 5 femei), ale unor pacienți infectați cu noul coronavirus, internați în spitalele din Argeș, Bistrița-Năsăud, Brașov, Dâmbovița, Dolj, Ialomița, București și Tulcea.

 

Publicat: 10 Jul. 2020, 15:25 Arhiva
Pe aceeași temă