Viorica Dăncilă, mesaj îmbucurător pe social media: „Avem datoria de a întări cooperarea regională și de a da un semnal puternic către Bruxelles”

Publicat: 08 Oct. 2019, 14:35 Ciao.ro

Premierul României, Viorica Dăncilă, a postat câteva poze pe pagina personală de Facebook, alături de un mesaj triumfător.

Viorica Dăncilă, mesaj îmbucurător pe social media. Partidul Social Democrat a găzduit la Palatul Parlamentului forumul “Integrarea Balcanilor de Vest în Uniunea Europeană”, la care au participat fortele politice de centru-stânga din 10 state ale regiunii balcanice și Estului Europei.

„Partidul Social Democrat a avut onoarea de a găzdui la Palatul Parlamentului forumul “Integrarea Balcanilor de Vest în Uniunea Europeană”, cu participarea forțelor politice de centru-stânga din 10 state ale regiunii balcanice și Estului Europei.

Viorica Dăncilă, mesaj îmbucurător pe social media

Viorica Dăncilă, mesaj îmbucurător pe social media

Am semnat alături de partenerii noștri Declarația Comună, angajamentul partidelor de centru-stânga din regiune pentru susținerea integrării europeane a țărilor din Balcanii de Vest, precum și eforturile de modernizare națională în care sunt angrenate aceste state.

Avem datoria de a întări cooperarea regională și de a da un semnal puternic către Bruxelles că proiectul extinderii trebuie să rămână la vârful agendei europene!” a spus aceasta pe Facebook.

Viorica Dăncilă a mai spus că a susținut prioritar acest lucru, în perioada deținerii Președinției Consiliului UE și că PSD are datoria politică și morală să fie solidar cu partidele de centru-stânga.

Știu că în fața Uniunii Europene stau probleme complexe, că există presiuni interne și externe care pun la încercare solidaritatea statelor membre. În acest context, apetitul pentru extindere pare diminuat, iar atenția se concentrează pe alte teme.

A nu decide acum integrarea Balcanilor de Vest într-o formulă credibilă și cu o agendă previzibilă ar fi o greșeală strategică majoră în condițiile în care Uniunea Europeană nu mai este singurul jucător din Balcanii de Vest. că procesul de aderare este complex.

Pe durata lui este esențial să folosim energia pozitivă. E în interesul nostru, ca social-democrați din această regiune, să susținem extinderea UE către Balcanii de Vest”, a spus Viorica Dăncilă, marți, în cadrul Forumului Național, de la Parlament.

Publicat: 08 Oct. 2019, 14:35 Ciao.ro
Pe aceeași temă