Ford a început producţia de serie a noului Ford Puma la uzina din Craiova

Publicat: 08 Oct. 2019, 12:30 Life
Ford a început producţia de serie a noului Ford Puma la uzina din Craiova

Veste bună pentru România, dar mai ales pentru iubitorii Ford-urilor Puma.

Ford a început producţia de serie a noului Ford Puma la uzina din Craiova astăzi, mașina intrând în gama de SUV-uri şi de crossovere Ford din Europa, inclusiv Fiesta Active, Focus Active, EcoSport, Kuga, Edge şi noul Explorer Plug-In Hybrid, potrivit unui anunţ al companiei.

Ford a demarat încă de anul trecut un proces de angajare a aproximativ 1.700 de oameni şi a investit aproximativ 200 de milioane de euro în uzina sa din Craiova. Investiţia totală a Ford la Craiova se ridică la aproximativ 1,5 miliarde euro, de la preluarea uzinei, în 2008.

Ford a început producţia de serie

Ford a început producţia de serie

Ford Puma a fost prezentat la sfârşitul lunii iunie a acestui an. Ford Puma este oferit cu o tehnologia de propulsie electrică EcoBoost Hybrid de 48 de volţi, noul crossover compact inspirat din gama SUV-urilor fiind primul vehicul hibrid fabricat în România.

„Noua Puma reprezintă următorul capitol din filosofia de design a Ford centrată pe om, care va consolida marca Ford în Europa în ceea ce priveşte calitatea, multitudinea de tehnologii şi plăcerea de a conduce”, a declarat Stuart Rowley, preşedintele Ford Europa, aflat astăzi la fabrica de la Craiova.

Publicat: 08 Oct. 2019, 12:30 Life
Pe aceeași temă