VIDEO | Situatie scapata de sub control in Romania! Scoli fara apa si cu toalete in public: „Punem apa in sticluta, servetele umede… na, ce sa facem?”

Publicat: 10 oct. 2018, 18:35 Autor: Simona Life

Copiii care merge la scoala si gradinita dintr-o comuna din Iasi au parte de conditii inumane. Nu au apa potabila, nu au canalizare iar toalete sunt in curte. In anul 2018.

Copiii sunt nevoiti sa se spele pe maini in lighene,cu apa adusa tocmai de acasa. Insa vina este aruncata dintr-o aprte in alta, autoritatile spunand ca situatia nu este atat de grava.

-Așa vă spălați în fiecare zi?

-Da.

-Și apă de unde beți?

-De la fântână sau ne mai ducem la primărie, că este apă acolo.

Petrică Miron, învățător, Școala Gimnazială „Axinte Iricariul”: Avem recipiente în clase, ne aprovizionăm cu apă în lighean, o aruncăm, așa cum ne descurcăm de mulți ani.

Sunt condiţiile pe care le oferă profesorilor şi celor aproape 300 de elevi şcoala gimnazială din comuna Scânteia. Toaletele sunt în curte.

-Punem apă în sticluță, șervețele umede… na, ce să facem? Ne conformăm la ce este.

-În 2018 nu ni se pare normal, dar din păcate trebuie să ne obișnuim la regimul pe care îl avem.Situatie scapata de sub control in Romania! Scoli fara apa si cu toalete in public

Scoli fara apa si cu toalete in public

Situatie scapata de sub control in Romania! Scoli fara apa si cu toalete in public

Se pare insa ca edilii comunei nu par sa sesizeze nicio problema, iar conducerea scolii da din maini.

Viorel Atasiei, viceprimarul comunei Scânteia: Eu vă cred, că este vorba de copii, nu cred că sunt condițiile atât de rele că au baie în curte, WC, mă refer… S-au scos la licitație de două ori, nu s-a prezentat nimeni.

Gigel Vitel, director Școala Gimnazială „Axinte Iricariul” din Scânteia: Noi am asigurat, am modernizat WC-ul care era, că arăta mult mai urât, deci i-am schimbat acoperișul, i-am pus plafon din plastic, am tencuit pereții, am pus vase din oțel turcești.

Sursa: digi24.ro

Publicat: 10 oct. 2018, 18:35 Autor: Simona Life
Pe aceeași temă