Vestea care schimbă tot ce se știa până acum. Ce se întâmplă cu persoanele reinfectate cu coronavirus

Publicat: 20 May. 2020, 08:50 News
Vestea care schimbă tot ce se știa până acum. Ce se întâmplă cu persoanele reinfectate cu coronavirus

Vestea care schimbă tot ce se știa până acum. Ce se întâmplă cu persoanele reinfectate cu coronavirus. Persoanele care s-au reinfectat cu coronavirus nu mai sunt contagioase.

Acesta este rezultatul unui studiu, făcut în Coreea de Sud, de oamenii de știință de la Centrul pentru Controlul și Prevenirea Bolilor.

Studiul a fost făcut pe probele prelevate de la 285 de pacienți vindecați și ulterior reinfectați cu noul coronavirus. Iar oamenii de știință au observat că aceștia nu mai pot transmite virusul, după ca SARS-CoV-2 nu a mai putut fi cultivat în laborator, ceea ce indică faptul că pacienții răspândeau, de fapt, particule de virus neinfecționase sau moarte, scrie antena3.ro.

O altă explicație ar fi că testele PCR pentru coronavirus îi arată pozitivi pentru că nu au capacitatea de a face diferența între particulele de virus moarte, față de cele viabile. De aceea este posibil să dea impresia falsă că persoanele reinfectate cu SARS-CoV-2 ar putea fi din nou contagioase.

Medicii din Coreea au revizuit protocoalele astfel încât persoanele care s-au vindecat de COVID 19 nu mai trebuie să facă acum noi teste pentru a se reîntoarce la muncă, ori la școală.

Publicat: 20 May. 2020, 08:50 News
Pe aceeași temă