Veste bună! Vaccinul Pfizer va putea fi administrat și în cabinetele medicilor de familie

Publicat: 10 iun. 2021, 09:03 Autor: Elena Arhiva
Veste bună! Vaccinul Pfizer va putea fi administrat și în cabinetele medicilor de familie

Coordonatorul Campaniei de vaccinare în România, Valeriu Gheorghiță, a anunțat,recent, că vaccinarea copiilor cu vârsta de până la 12 ani ar putea începe la sfârșitul anului 2021.

”Copiii trebuie vaccinați tocmai pentru a întrerupe lanțul de transmitere a acestei afecțiuni. Până în acest moment am putut vaccina copiii cu vârste mai mari de 16 ani și acest lucru a contat foarte mult. Știm că avem până acum peste 80.000 de copii cu vârsta mai mare de 16 ani care au fost vaccinați, ceea ce este o cifră destul de îmbucurătoare. Mă aștept ca și în rândul copiilor cu vârsta cuprinsă între 12 și 15 ani să atingem oarecum același procent și mă aștept să avem și în rândul copiilor mai mici, o acceptare. Poate nu la același nivel, dar există această așteptare”, a declarat medicul Gindrovel Dumitra la Antena 3.

Vaccinul Pfizer va putea fi administrat și în cabinetele medicilor de familie

„Cu siguranță că cereri sunt, pentru că așa cum am mai spus, părinții care s-au imunizat își vor imuniza și copiii. Cu siguranță că va începe imunizarea minorilor cu vârsta de peste 12 ani și în cabinetele medicilor de familie, pentru că este mai simplu atât pentru părinți și pentru copii, cât și din punct de vedere birocratic. Nu va mai fi nevoie de programare, iar relația între medic și pacient este una mai apropiată și conferă mai multă siguranță.

Așteptăm și începerea imunizării populației cu serul Pfizer în cadrul cabinetelor medicilor de familie. Poate copiii nu reprezintă un risc individual, dar prezintă un risc de infectare pentru cei din jur, în special pentru bătrâni sau persoane cu boli cronice. Și din punct de vedere sociologic este necesar ca și minorii de peste 12 ani să fie imunizați, deoarece numărul populației trebuie să ajungă la o rată minimă de 70 la sută pentru a reveni cât de cât la normal”, a precizat dr. Liviu Oprea, președintele Colegiului Medicilor din Iași, scrie Bzi.ro.

Sursa foto: Pexels.com

Publicat: 10 iun. 2021, 09:03 Autor: Elena Arhiva
Autor: Elena
Deși a studiat Dreptul, Elena Toader iubește să scrie, având o experiență vastă în domeniul jurnalismului. Și-a început cariera în…...
Pe aceeași temă