Veste bună în lupta cu pandemia! Primul bebeluș născut cu anticorpi, după ce mama s-a vaccinat anti-Covid

Publicat: 17 mart. 2021, 14:58 Autor: Elena Arhiva
Veste bună în lupta cu pandemia! Primul bebeluș născut cu anticorpi, după ce mama s-a vaccinat anti-Covid

În sfârșit o veste bună în lupta cu pandemia temutului coronavirus! O femeie vaccinată anti-Covid a născut un bebeluș cu anticorpi. Tânăra mamă este asistentă medicală la un spital din Florida și s-a imunizat pe când era însărcinată în 36 de săptămâni cu vaccinul produs de Moderna. Fetița este sănătoasă, iar medicii au descoperit în sângele bebelușului anticorpii împotriva coronavirusului. 

Femeia a primit prima doză din vaccinul produs de Moderna în ianuarie, la 36 de săptămâni de sarcină, apoi l-a născut pe bebeluș, iar doi medici au constatat că acesta are anticorpi Covid-19, scrie The Guardian, citat de Mediafax.

Medicii care au analizat cazul, Paul Gilbert și Chad Rudnick, au spus că femeia, angajată în domeniul sănătății, deci în prima linie, a născut o fetiță puternică și sănătoasă la trei săptămâni după vaccin. Sângele bebelușului a fost analizat din cordonul ombilical, fiind astfel detectați anticorpii. Există potențial de protecție și reducere a riscului de infecție cu virusul Sars-CoV-2 datorită vaccinării mamei, spun specialiștii americani.

Primul caz din lume

„Din câte știm, acesta este primul caz din lume raportat al unui nou-născut cu anticorpi după vaccinare”, a declarat Gilbert: „Am testat cordonul ombilical al bebelușului pentru a vedea dacă anticorpii au trecut de la mamă la bebeluș, ceea ce vedem că se întâmplă cu alte vaccinuri administrate în timpul sarcinii”.

Este nevoie de cercetări suplimentare pentru a se afla dacă sugarii sunt protejați de acești anticorpi, astfel că cei doi medici îi îndeamnă pe ceilalți să creeze registre de sarcină și alăptare și să facă studii de eficacitate și siguranță ale vaccinurilor Covid-19 la femeile însărcinată și care alăptează.

„Studiile ulterioare trebuie să determine cât va dura această protecție”, a spus Chad Rudnick. Concluziile celor doi medici, Paul Gilbert şi Chad Rudnick, au apărut deocamdată într-un articol și mai trebuie verificate.

Sursa foto: Arhiva Ciao

Publicat: 17 mart. 2021, 14:58 Autor: Elena Arhiva
Autor: Elena
Deși a studiat Dreptul, Elena Toader iubește să scrie, având o experiență vastă în domeniul jurnalismului. Și-a început cariera în…...
Pe aceeași temă