De ce facem COVID după vaccinare? Ce spun specialiștii

Publicat: 11 iun. 2021, 11:43 Autor: Elena Arhiva
De ce facem COVID după vaccinare? Ce spun specialiștii

Vaccinul anti-COVID oferă o protecţie mare împotriva acestui virus, de peste 95%, însă, din păcate, sunt şi excepţii când acesta nu produce anticorpi așa cum ar trebui. Există persoane în cazul cărora serul nu ajută la imunizare.

„Ştiam de la început că vaccinurile au eficacitate mare, peste 90%-95%, însă există un procent din populaţie care nu ajunge să se bucure de imunitatea dată după vaccinare. La fel, există persoane care odată ce au trecut prin boală, ne-am fi aşteptat să dezvolte un răspuns imunitar care să le ofere protecţie pentru o eventuală reîntâlnire cu virusul, însă acest lucru nu se întâmplă”, a spus vicepreşedintele campaniei de vaccinare în România, dr. Andrei Baciu la Antena 3.

Principalul avantaj al vaccinului este că ne protejează pentru a nu dezvolta o formă periculoasă de boală

Medicul spune că în aceste cazuri este vorba despre o constelaţie genetică imunologică şi care nu a fost clarificată încă. ”Deci există o oarecare constelaţie genetică imunologică încă neelucidată deplin care face să existe astfel de cazuri. Dar procentul acesta este foarte foarte mic. Ţine de diversitatea biologică a noastră, a tuturor. Dar dacă cu toţii ne vaccinăm, practic îi protejăm şi pe cei care nu pot să dezvolte imunitate nici după trecerea prin boală, şi nici după vaccinare. Principalul avantaj al vaccinului este că ne protejează pentru a nu dezvolta o formă periculoasă de boală”, a mai explicat acesta.

Sursa foto: Arhiva Ciao

Publicat: 11 iun. 2021, 11:43 Autor: Elena Arhiva
Autor: Elena
Deși a studiat Dreptul, Elena Toader iubește să scrie, având o experiență vastă în domeniul jurnalismului. Și-a început cariera în…...
Pe aceeași temă