Val de cutremure în România!

Publicat: 12 Jun. 2020, 08:31 Arhiva
Val de cutremure în România!

Val de cutremure înregistrate în noapte de joi spre vineri în România. Două cutremure cu magnitudinea de 3,3 pe scara Richter, au fost înregistrate în noaptea de joi spre vineri, în zona seismică Vrancea.

Primul seism s-a produs la o adâncime de 122 de kilometri, la ora 00.30. Cel de-al doilea la ora 03.59, la o adâncime de 117 kilometri, anunță INFP.

Seismul a fost resimțit în Brașov, Iași, Bacău și București.

Cel mai puternic cutremur de luna aceasta a avut loc pe 2 iunie, la ora 14.12, tot în zona seismică Vrancea. Atunci, aparatele seismologilor au înregistrat o magnitudine de 4.5 pe scara Richter și o adâncime de 101 kilometri.

În 2020, cel mai puternic seism s-a produs pe data de 31 ianuarie și a avut magnitudinea de 5,2 pe Richter.

Gheorghe Mărmureanu, anunț terfiant pentru România!

Directorul onorific al INFP, Gheorghe Mărmureanu, a făcut un anunț care ar putea speria populația. Este vorba despre un cutremur destul de mare care va zgudui, cu siguranță, pământul românesc. Gheorghe Mărmureanu susține că România va fi lovită de un seism mai mare decât cel din 1977.

„(Cutremurul – n. r.) va fi adânc şi acesta va fi norocul României. Cu cât e mai adânc, cu atât energia se disipă pe o suprafaţă mai mare. Va fi o suprafaţă foarte mare, de la Moscova la Cairo. Pe toată Europa, aş spune”, a afirmat Gheorghe Mărmureanu, scrie Realitatea.  Seismul va avea între 7.2 – 7.9 grade, ajungând chiar la 8 grade pe scara Richter.

E posibil ca seismul care va veni să fie asemănător cu cel din 1802, când a avut 8 grade pe scara Richter, dar nu a avut nicio victimă. Cutremurul de 8 grade s-a simțit și la Moscova, și la Cairo. La Moscova, băncile de piatră s-au deplasat pe orizontală.

„Eu sunt optimist, acesta este cuvântul. Adâncimea va fi de 150-170 de km. Şansele sunt foarte mari să fie după 2040 – 2041. Sunt calcule de peste trei secole şi care văd că se satisfac. Văd că până acum nu am greşit deloc”, a mai spus acesta.

Publicat: 12 Jun. 2020, 08:31 Arhiva
Pe aceeași temă