Văduva medicului chinez Li Wenliang, primul care a avertizat despre noul coronavirus, a născut un băieţel

Publicat: 12 iun. 2020, 15:15 Autor: Elena Arhiva
Văduva medicului chinez Li Wenliang, primul care a avertizat despre noul coronavirus, a născut un băieţel

Văduva medicului chinez Li Wenliang, cel care a lansat primul avertisment despre noul coronavirus la sfârşitul lunii decembrie anul trecut, a născut vineri un băieţel într-un spital din oraşul chinez Wuhan, informează Agerpres.

„Soţul meu, poţi vedea asta din cer”, a scris văduva lui Li, Fu Xuejie, într-o postare vineri. „Ultimul dar pe care mi l-ai făcut s-a născut astăzi”, a mai spus ea.

Li Wenliang, un oftalmolog de 34 de ani, şi-a alertat colegii de breaslă la sfârşitul lunii decembrie cu privire la apariţia noului coronavirus în oraşul Wuhan, fiind apoi convocat de poliţie care l-a acuzat că „propagă zvonuri”.

Li Wenliang a murit în luna februarie

Moartea sa, în februarie, de COVID-19, a provocat în China un val de tristeţe şi de indignare pe reţelele de socializare, medicul căpătând aura unui erou naţional, în contrast cu responsabilii locali suspectaţi că au vrut să ascundă gravitatea epidemiei.

″În lupta împotriva epidemiei de pneumonie cu noul coronavirus, Li Wenliang, un oftalmolog al spitalului nostru, a fost din păcate infectat. În prezent este în stare critică şi încercăm tot posibilul să-l salvăm”, spuneau oficialii spitalului în timpul unui eveniment social, chiar înainte de decesul medicului.

Li Wenliang a dat lansat primul avertisment despre noul coronavirus pe 30 decembrie, când a publicat pe grupul său de prieteni şi colegi din domeniul medical de pe aplicaţia chineză de mesagerie online WeChat un mesaj în care afirma că şapte pacienţi care au frecventat o piaţă de fructe de mare au fost diagnosticaţi cu o boală asemănătoare SARS (Sindrom acut respirator sever) şi au fost plasaţi în carantină în spitalul în care lucra.

 

 

Publicat: 12 iun. 2020, 15:15 Autor: Elena Arhiva
Autor: Elena
Deși a studiat Dreptul, Elena Toader iubește să scrie, având o experiență vastă în domeniul jurnalismului. Și-a început cariera în…...
Pe aceeași temă