Un asistent SMURD a fost trimis întâmplător să salveze viaţa propriului fiu: „Nu am crezut că văzându-mi băiatul plângând, voi fi cel mai fericit om de pe pământ”

Publicat: 28 May. 2020, 12:45 Arhiva
Un asistent SMURD a fost trimis întâmplător să salveze viaţa propriului fiu: „Nu am crezut că văzându-mi băiatul plângând, voi fi cel mai fericit om de pe pământ”

MAI a publicat povestea unui asistent medical aflat într-un elicopter SMURD, redirecţionat către un copil pe bicicletă lovit de o maşină. Salvatorul a aflat pe drum faptul că băieţelul care trebuia salvat era fiul său.

Elicopterul SMURD decolase de la Timişoara către Arad, unde urma să fie pregătit pentru o nouă urgenţă. Echipajul medical, format dintr-un medic, doi piloţi şi Sebastian Petruş- asistent medical la SMURD Timiş, încheia încă o misiune cu succes şi adăuga pe listă un nou pacient salvat. Zborul elicopterului a fost întrerupt de un apel venit prin staţie: „Vă rugăm să vă îndreptaţi către satul Fârdea. Un copil de 4 ani a fost lovit de o maşină. Urgent trebuie transportat la spital. Nu ştim dacă a fost afectată coloana sau alte organe vitale. Nu se poate mişca şi îl doare spatele”.

Pilotul a schimbat traseul aeronavei, iar asistentul şi-a sunat soţia să o anunţe că întârzie.

„Sebastian, …. a fost lovit de o maşină. Se plimba cu bicicleta… mai multe nu ştiu”, a spus soţia acestuia.

În acel moment, asistentul medical a realizat că merge să-şi salveze propriul copil aflat la bunici de ceva timp.

„Cu ochii în lacrimi, dar încercând să rămână lucid, Sebastian a indicat piloţilor care este cel mai bun loc de aterizare şi a gestionat prin telefon transportarea copilului cu ajutorul unei ambulanţe către acel loc. , l-a întrebat pilotul. , le-a răspuns Sebastian”, scriu cei de la MAI, potrivit mediafax.ro

Ajuns la faţa locului, Sebastian a alergat într-un suflet la ambulanţă şi acolo şi-a zărit puştiul întins pe targă.

„Când m-a văzut cel mic, a început să plângă. Niciodată nu am crezut că văzându-mi băiatul plângând, voi fi cel mai fericit om de pe pământ. Ştiam că fiecare lacrimă de-a lui înseamnă că este în viaţă”, a spus Sebastian.

Copilul a fost preluat de către elicopter şi dus de urgenţă către Timişoara.

„Ştiam că trebuie să îl ţin de vorbă pe cel mic, să nu adoarmă. Vorbeam într-una….ca niciodată, doar ca să nu închidă ochii. Îmi aduc aminte că îi citeam poveşti şi voiam să îl văd cu ochişorii închişi, dar acum îl voiam treaz. Aţi auzit vreodată te iubesc? Pentru mine acel te iubesc spus de puiul meu, acolo sus în aer, a însemnat cel mai mult”, declară asistentul medical.

La Timişoara, copilul a fost preluat de o ambulanţă şi transportat la spital. Marţi a fost operat la picior şi va urma o perioadă de recuperare.

La ieşirea din operaţie puştiul şi-a întrebat tatăl:

„-Tati, dar de ce ai venit tu să mă salvezi?

-Pentru că asta e meseria mea…

-Tu salvezi şi alţi copii?

-Da, tati… salvăm pe oricine are nevoie de ajutor.

-Tati, când mă fac mare ca tine vreau să fiu!”, dialogul celor doi.

Publicat: 28 May. 2020, 12:45 Arhiva
Pe aceeași temă