Uluitor! Ce le-a cerut Gheorghe Dincă magistraților!

Publicat: 17 Jan. 2020, 11:45 News
Uluitor! Ce le-a cerut Gheorghe Dincă magistraților!

Vești de ultimă oră de la Tribunalul Olt! Gheorghe Dincă, bărbatul de 66 de ani din Caracal acuzat că le-a ucis pe Alexandra Măceşeanu şi Luiza Melencu a ajuns în această dimineață la Tribunalul Olt.

Magistrații Tribunalului Olt au decis ca Gheorghe Dincă și Ştefan Risipiţeanu să rămână în arest. Cei doi vor fi duși în Penitenciarul Craiova. Camera de consiliu a respins cererea de înlocuire a arestării preventive cu arestul la domiciliu în cazul lui Ştefan Risipiţeanu și a constatat legalitatea arestării preventive în cazul ambilor inculpați.

Acesta le-a spus magistraților că nu mai vrea să stea după gratii și să fie acuzat de crimă și viol. Dincă a cerut să fie plasat în arest la domiciliu.

Gheorghe Dincă şi Ştefan Risipiţianu au fost trimiși în judecată miercuri, pentru trafic de persoane, trafic de minori, omor calificat, viol şi profanare de cadavre.

Povestea înfiorătoare a crimelor de la Caracal

Potrivit procurorilor DIICOT, Dincă a răpit-o, în 14 aprilie, pe Luiza Melencu, în vârstă de 18 ani, a dus-o la casa sa din Caracal, unde a ținut-o timp de trei zile imobilizată de pat, legată la ochi și a violat-o de mai multe ori.

Ştefan Risipiţianu este acuzat că, ajuns la locuinţa respectivă, a observat fata și i-a cerut lui Dincă acordul s-o violeze.

Dincă ar fi omorât-o în 17 aprilie pe Luiza Melencu, în bătaie, iar apoi a ars trupul acesteia într-un butoi metalic.

În 24 iulie, Dincă a răpit-o din comuna Dobrosloveni, judeţul Olt, pe Alexandra Măceşanu, în vârstă de 15 ani, și a dus-o la locuinţa sa din Caracal. Și cea de-a doua victimă a fost imobilizată de pat cu un lanţ, legată și violată. Dincă este acuzat că a sunat familia tinerei pentru a induce ideea că aceasta a plecat din România, iar când s-a întors acasă, Dincă a observat că fata a reuşit să desfacă lanţul cu care era legată de pat, să îşi scoată banda adezivă de la ochi şi că ţinea în mână un telefon vechi găsit în cameră. Atunci, Dincă a lovit-o, a sugrumat-o provocând decesul, apoi i-a ars trupul.

De la tribunal pe Dincă îl vor duce la Penitenciarul din Craiova. Risipiţeanu ar ramâne tot în arestul IPJ Olt. Apoi urmează perioada de așteptare. Tribunalul Olt trebuie sa dea termen pentru ca judecătorul de camera preliminara sa se pronunțe asupra măsurilor și excepțiilor din dosar. Familiile Luizei și Alexandrei au in dosar calitatea de părți civile. Ele vor avea la dispoziție 35 de zile in care vor putea depune excepții, iar judecătorul va putea analiza rechizitoriul.

Publicat: 17 Jan. 2020, 11:45 News
Pe aceeași temă