Ultima oră! Test de COVID-19 cu rezultat în câteva minute, aprobat

Publicat: 28 Apr. 2020, 09:15 News
Ultima oră! Test de COVID-19 cu rezultat în câteva minute, aprobat

Test de COVID-19 cu rezultat în câteva minute, aprobat. Un nou test de depistare a coronavirusului, cu rezultat în doar două minute, a fost autorizat în SUA. 

Este vorba despre un test de sânge, bazat pe anticorpi, care arată daca o persoană este sau a fost infectată cu noul coronavirus, relatează antena3.ro.

Testul COVID-19 IgG/IgM Rapid Test se face pe loc, la fel ca un test rapid de glicemie. Acesta a fost autorizat în regim de urgență de Agenția americană pentru Alimentație și Medicamente (FDA).

Sensibilitatea este de 99%. Sensibilitatea reprezintă capacitatea testului de a descoperi boala. (Cu cât testul este mai sensibil, cu atât este mai mic riscul de a ramâne bolnavi nedescoperiți). (Sensibilitatea media a RT-PCR este estimată la 75% (între 66-80%))

Specificitatea este de 91%. Specificitatea reprezintă capacitatea testului de a furniza un răspuns negativ pentru oamenii sănătoși (Cu cât este mai mare cu atât scade riscul de a avea rezultate fals pozitive). Compania lucrează cu agențiile federale pentru a trimite milioane de teste rapid în spitalele americane și deja a fost utilizat cu succes în mai multe state.

Testarea extinsă (suspecți/expuși/asimptomatici) este vitală pentru controlul răspândirii COVID-19. Rata de infectare se poate reduce semnificativ. Rata de infectare în Germania, adică numărul de persoane pe care le contaminează în medie un bolnav de COVID-19, a scăzut sub unu, ajungând la 0,7, conform estimării publicate de Institutul Robert Koch, autoritatea federală responsabilă de monitorizarea epidemiologică dar doar după ce au efectuat 1,7 milioane de teste (2,4% din populație). Epidemia de noul coronavirus este de acum „sub control şi gestionabilă” în Germania, a anunţat ministrul Sănătăţii, Jens Spahn.

 

Publicat: 28 Apr. 2020, 09:15 News
Pe aceeași temă