Ultima oră! Elevii vor recupera orele pierdute în pandemie. Anunţul făcut de ministrul Educaţiei

Publicat: 24 Jan. 2021, 10:00 Arhiva
Ultima oră! Elevii vor recupera orele pierdute în pandemie. Anunţul făcut de ministrul Educaţiei

Anunț de ultimă oră făcut de autorități, în plină pandemie de coronavirus! Elevii vor sta mai mult în şcoală după întorcerea în bănci pentru a recupera orele piedute în pandemie.

Ministrul Educaţiei spune că pregăteşte o ordonanţă care prevede ca în fiecare săptămână să fie cinci ore de recuperare. De asemenea, profesorii vor primi în plus 100 de lei pentru fiecare dintre dintre aceste cursuri, a anunţat Sorin Cîmpeanu care a precizat că aproape jumătate dintre elevii din România revin fizic la şcoală din 8 februarie.

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a anunţat că pregătirea remedială pentru recuperarea orelor pierdute de elevi în timpul cursurilor online va fi de cinci ore/săptămână, relatează antena3.ro.

Orele în sistem hibrid vor fi eliminate

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a anunțat că Ministerul pregătește o ordonanță de urgență care să prevadă recuperarea orelor pierdute de elevi în timpul cursurilor online.

Sorin Cîmpeanu susține că pierderile generate de predarea online sunt evidente și mari. „Am estimat un număr mediu de ore de pregătire remedială de cinci ore pe săptămână pentru aceia care au nevoie, pentru care cadrele didactice vor decide că pierderile se pot compensa prin cinci ore pe săptămână vreme de 16 săptămâni, pentru că atât durează programul pe care dorim să-l iniţiem prin Ordonanţă de Urgenţă. 16 săptămâni începând din februarie pentru cei care revin la şcoală şi – o nuanţă importantă – ce ai pierdut din cauza predării online nu are rost să încerci să recuperezi tot prin predare online, e nevoie de prezenţă fizică”, a anunţat ministrul Educației.

Sursa foto: Arhiva Ciao

Publicat: 24 Jan. 2021, 10:00 Arhiva
Pe aceeași temă