Uleiul de palmier este nociv! Care sunt alternativele mult mai sanatoase de uleiuri

Publicat: 05 aug. 2019, 18:55 Autor: madalina m. Retete & Diete
Uleiul de palmier este nociv! Care sunt alternativele mult mai sanatoase de uleiuri

Cel mai nesanatos aliment din lume zace linistit pe rafturile magazinelor. Iata de ce aliment ar trebui sa se fereasca toti romanii.

Conform studiilor, uleiul de palmier este nociv si ai putea lejer sa-l inlocuiesti. Din pacate, majoritatea romanilor au la cunostinta faptul ca nu este atat de daunator precum se spune si il consuma zilnic. Care sunt, insam cele mai sanatoase alternative?

Uleiul de palmier este nociv

Este bine cunoscut ca, desi au venit in prim-plan multe variante sanatoase ale lucrurilor la care poftim, romanilor le place mult orice este prajit in ulei. Adevarul este ca gustul aproape nu se compara, ar spune gurmanzii.

Uleiul de palmier este nociv

Rafturile cu ulei ale supermarcket-urilor sunt doldora de diverse tipuri de ulei, dar romanii aleg de ceva vreme uleiul de palmier, spunandu-se la un moment dat ca este cel mai sanatos pentru ceva prajit. Adevarul despre suplimentele pe baza de ulei de peste

Uleiul de palmier a devenit cel mai popular tip de ulei vegetal din toata lumea. S-a demonstrat ca este folosit in aproape jumatate din produsele care se intalnesc in magazine. La realizarea acestui studiu s-au avut in vedere urmatoarele:

1.Analiza informatiilor aferente declaratiei nutritionale in vederea realizarii unor recomandari care sa-i ajute pe consumatori sa foloseasca corect uleiurile de natura vegetala.

2. Analiza altor informatii de pe eticheta sticlelor de ulei vegetal alimentar.

3. Analiza informatiilor aferente declaratiei nutritionale in vederea realizarii unor recomandari care sa-i ajute pe consumatori sa foloseasca corect uleiurile de natura vegetala.

Cu ce poti inlocui uleiul de palmier

  • Unge tava de copt cu spray de gatit, in loc de ulei.
  • Coace alimentele cu ajutorul hartiei de pergament sau folie de aluminiu.
  • Foloseste supa de pui sau vita pentru prepararea sosurilor.
  • Prepara legumele si carnea la aburi, in loc sa le prajesti in ulei.
  • Asezoneaza salatele si alte preparate cu zeama de lamaie.
  • Marineaza carnea sau gateste-o in otet balsamic, in loc de ulei.

Alternativ, ai putea folosi alte uleiuri de gatit mai putin nocive: uleiul de rapita, cel de masline, de cocos, avocado sau vegetal.

sursa: playtech.ro

Publicat: 05 aug. 2019, 18:55 Autor: madalina m. Retete & Diete
Pe aceeași temă
×