Trucuri cum sa nu depasesti bugetul de vacanta! Sunt sfaturile pe care toti turistii si-ar dori sa le primeasca

Publicat: 02 May. 2019, 14:12 Life

Fiecare dintre noi stie cat e de greu de planuit o vacanta, daca la mijloc e un buget nu foarte mare. Nu trebuie sa va descurajati sau sa amanati o calatorie mult visata.

Ca sa nu cheltui mai mult decat ti-ar propus, pe parcursul concediului propriu-zis, poti pune in practica o serie de trucuri salvatoare. Vei invata singur cum sa nu iti depasesti bugetul de vacanta, daca le vei pune in aplicare macar pe cateva dintre ele.

In mod cert ai in lista de prieteni acele persoane care parca stau tot timpul in vacante. Nu inseamna ca sunt bogati, ci ca stiu cum sa evite celebrele capcane pentru turisti. Nomadic Matt, un blogger de calatorii, a gasit cateva trucuri salvatoare, pe care ti le prezentam si noi, in continuare.

Cum sa nu depasesti bugetul de vacanta

Fara schimburi valutare la aeroport!

Iti poti incepe calatoria cu banii necesari la tine, pe care sa ii schimbi cu cateva zile inainte de a pleca. Nu schimba niciodata banii in aeroporturi, fiindca acolo vei gasi cele mai mari costuri, de foarte multe ori. Mai degraba achita cu ajutorul cardului!

Trucuri cum sa nu iti depasesti bugetul de vacanta

Nu manca langa atractiile turistice

Restaurantele din vecinatatea punctelor turistice sunt adesea locatiile cele mai scumpe. Daca vrei sa eviti preturile piperate, gaseste inainte cateva restaurante online despre care sa iti formezi o parere. Atractii turistice 2019. Locurile cool pe care toata lumea le va vizita 

Iti poti intreba si prietenii care au mai vizitat destinatia aleasa de tine unde pot fi gasite restaurantele cu preturile reale, stiute in special de localnici. O alta mare capcana pentru turisti o reprezinta localurile care au un meniu disponibil in mai multe limbi. In mod clar, va avea si costurile pe masura!

Nu utiliza un taxi prea des

Daca vrei sa ajungi cat mai aproape de destinatiile turistice pe care le ai in itinerariu, o poti face foarte usor si cu ajutorul mijloacelor de transport in comun. E cea mai mare capcana pentru turisti, iar costurile sunt uriase, mai ales in cele mai vizitate orase. Foloseste hartile si pregateste-ti de acasa traseele.

Cumpara souveniruri la final de vacanta!

Daca in primele zile ale calatoriei se intampla sa treci pe langa mai multe magazine cu souveniruri, incearca sa nu le achizitionezi indata mici amintiri pentru cei de acasa. Asteapta pana la finalul calatoriei, cand vei avea deja o idee de preturile practicate, in locatia respectiva.

sursa: brightside.me

Publicat: 02 May. 2019, 14:12 Life
Pe aceeași temă