Trei spații verzi dintr-o stațiune turistică din Bistrița-Năsăud, date spre „adopție” localnicilor

Publicat: 27 Aug. 2019, 17:35 Life
Trei spații verzi dintr-o stațiune turistică din Bistrița-Năsăud, date spre „adopție” localnicilor

Spațiile verzi au fost date spre „adopție” localnicilor de către primăria orașului Sângeorz-Băi.

Trei spații verzi dintr-o stațiune turistică din Bistrița-Năsăud. Primarul a vrut să îi implice pe oameni în activități de protejare a mediul și de păstrare a curățeniei în cea mai veche stațiune balneoclimaterică din județul Bistrița Năsăud.

Primăria orașului-stațiune Sângeorz-Băi, din județul Bistrița-Năsăud, a dat spre „adopție” trei dintre spațiile verzi situate în sensurile giratorii din oraș, pentru a-i determina pe localnici să se implice mai mult în viața comunității, dar și să protejeze mediul.

Trei spații verzi dintr-o stațiune turistică din Bistrița-Năsăud

Trei spații verzi dintr-o stațiune turistică din Bistrița-Năsăud

Două dintre spațiile verzi și-au găsit deja protectori, fiind „adopate” de două familii care locuiesc în zonă, iar pentru al treilea încă se caută persoanele care să îl ia în grijă.

„Nu plantăm panseluțe cu doi euro bucata, vrem să găsim familii, din vecinătatea spațiilor vezi, care să se ocupe de ele. Spre bucuria mea, am găsit rapid două familii care au adoptat deja două spații verzi din zona sensurilor giratorii din oraș, familii care stau aproape și care au început deja să se ocupe de ele și căutăm și pentru al treilea spațiu o persoană sau o familie care să se ocupe de întreținerea gazonului și să planteze flori”, a declarat, corespondentului MEDIAFAX, primarul orașului Sângeorz-Băi, Traian Ogâgău.

Primarul nu este la prima încercare de a-i determina pe localnici să se implice mai activ în viața localității și în protejarea mediului.

Luna trecută a lansat un concurs între familiile de tâmplari pe care le-a provocat să amenajeze foișoare tradiționale într-o zonă turistică din localitate, premiile fiind suportate chiar din buzunarul edilului.

Publicat: 27 Aug. 2019, 17:35 Life
Pe aceeași temă