Tratamentele naturiste au nenumarate beneficii pentru organism.
Totusi, se intampla ca aceste plante miraculoase sa devina foarte nocive si sa ne atace sistemul cardiac sau pe cel nervos. Medicii avertizeaza in ceea ce priveste tratamentele naturiste si ne sfatuiesc cum ar trebui urmate in mod corect.
Una dintre aceste plante care ne face bine e musetelul. Sub forma de ceai are un efect de relaxare asupra corpului si duce la un somn mai odihnitor, dar daca e consumat in cantitati uriase, mai mult de 3 sau 4 ori pe saptamana, are un efect invers si provoaca insomnie.
Totodata, ceaiul de musetel nu e recomandat persoanelor care au tensiune mica. Tratamentele naturiste pot sustine organismul si avea efecte benefice, timp indelungat, dar daca nu sunt urmagte in mod corespunzator, duc la dereglari de tot felul.
Si ceaiul de sunatoare, daca e luat fara recomandarea medicului, provoaca dureri de cap. Mai mult, nici ghimbirul, consumat in cantitati mari, nu e recomandat femeilor care stiu ca au in corp chisturi sau fibroame.
O alta planta medicinala extrem de populara in Romania e musetelul, care imbunatateste digestia, calmeaza iritatiile si e recomandat si in infectiile respiratorii. Totusi, aceasta planta miraculoasa ne poate face mult rau daca e consumata in acelasi timp cu unele medicamente.
„Musetelul fluidifica sangele si daca persoana respectiva ia un anticoagulant, in mod evident va modifica nivelul de fluiditate a sangelui si se va trezi cu hemoragii nedorite”, a spus Catalina Cretu, medic apifitoterapeut, potrivit digi24.ro.
La fel, preparatele cu ginko-biloba, ginseng sau usturoi pot interactiona intr-un mod nedorit cu medicamentele anticoagulante. Desi sunt folosite in curele de slabire de catre foarte multe doamne sau domnisoare, scortisoara si ghimbirul duc la cresterea in marime a unui fibrom sau chist uterin.
Printre tratamentele naturiste care nu sunt recomandate decat dupa o vizita la medic se numara si ceaiul verde. Foarte bogat in antioxidanti, acesta trebuie baut cu mare atentie. Medicii recomanda ca dupa o cura de o luna sa fie facuta o pauza mai mare, pentru ca interfereaza cu absorbtia fierului si a calciului in oganism, ceea ce duce la anemie, spasmofilie sau stari de lesin.