Veste bomba de la Gabi Firea! Primarul Bucurestiului tocmai a facut anuntul! De la anul, transportul public va fi GRATUIT in capitala!

Publicat: 12 Dec. 2018, 12:56 News 3
Veste bomba de la Gabi Firea! Primarul Bucurestiului tocmai a facut anuntul! De la anul, transportul public va fi GRATUIT in capitala!

Primaria planuieste ca intreg transportul public din Bucuresti sa fie gratuit, intr-o incercare de a reduce considerabil volumul de trafic din Bucuresti.

Transportul public va fi gratuit in Bucuresti! Gabriela Firea a facut astazi un anunt de-a dreptul surprinzator pentru toti bucurestenii. Din cate se pare, primaria planuieste ca din 2019 transportul in comun, de suprafata, din Bucuresti, sa fie gratuit.

Elevii din învăţământul preuniversitar obligatoriu acreditat/autorizat care frecventează cursurile unei instituţii de învăţământ din Bucureşti și însoţitorii pensionarilor vor beneficia de gratuitate la utilizarea mijloacelor de transport ale Societăţii de Transport Bucureşti, potrivit unui proiect adoptat miercuri de Consiliul General al Municipiului București.

În prezent, elevii beneficiază de abonamente reduse cu 50%. Primarul general, Gabriela Firea, a declarat că de anul viitor va introduce gratuitatea pentru toți cetățenii din București, pentru folosirea mijloacelor de transport ale STB.

”Doresc să introducem acest proiect de anul viitor pentru a dimensiona corect parcul auto a STB prin achiziționarea de noi autobuze, tramvaie și troleibuze”, a explicat primarul general. „Se acordă gratuitate la transportul public local de călători pentru toţi elevii din învăţământul preuniversitar obligatoriu acreditat/autorizat care frecventează cursurile unei instituţii de învăţământ din municipiul Bucureşti, pe mijloacele de transport public de călători ale operatorilor de transport ce prestează servicii de transport pe raza teritorială a municipiului Bucureşti”, prevede proiectul adoptat miercuri la propunerea primarului Gabriela Firea.

Continuarea articolului »

Publicat: 12 Dec. 2018, 12:56 News 3
Pe aceeași temă