Tragedie! Fiul marelui duhovnic Ilarion Argatu a murit într-un cumplit accident

Publicat: 12 aug. 2020, 11:22 Autor: Elena Arhiva
Tragedie! Fiul marelui duhovnic Ilarion Argatu a murit într-un cumplit accident

Părintele Alexandru Argatu, fiul marelui duhovnic Ilarion Argatu, a murit într-un accident petrecut, marți, în Bacău. Autoturismul în care se afla preotul Alexandru Argatu a lovit un stâlp, după care s-a răsturnat lângă un lan de porumb, pe raza comunei Filipesti, din Bacău, scrie cronicadefalticeni.ro.

Preotul Alexandru Argatu avea 75 de ani. Două echipaje ale ISU Bacău s-au deplasat la locul accidentului cu autospeciala de descarcerare și paramedici SMURD. Însă salvatorii nu au mai putut face nimic pentru victimă. Impactul i-a fost fatal părintelui.

Cine a fost preotul Alexandru Argatu

Alexandru Argatu este originar din satul Ioneasa, comuna Vadu Moldovei, și s-a remarcat ca unul dintre cei mai importanți duhovnici și ctitori de biserici din nordul Moldovei. A slujit aproape 50 de ani la Biserica „Înălțarea Domnului” din centrul comunei Boroaia.

Părintele Alexandru Argatu a fost unul dintre cei cinci copii ai vestitului duhovnic Ilarion Argatu (cele două fete au devenit preotese și cei trei băieți preoți). Acesta a scris mai multe cărţi, atât mărturii despre viaţa tatălui său, dar şi sfaturi şi învăţături pe care duhovnicul le-a dat celor care l-au căutat. „Minuni săvârşite de către părintele Ilarion Argatu în viaţă, din mormânt şi după dezgropare“ este o carte pe care a editat-o.

„Părintele Alexandru Argatu de la Mănăstirea Boroaia, preot cu viață sfântă, liturghisitor de taină, rugător pentru mii de oameni, haiduc al credinței, ctitor de mănăstire și de zeci de Biserici, fiu de sfânt, a plecat la ceruri să îi spună lui Dumnezeu despre durerea poporului român. Dumnezeu să-l așeze în soborul Liturghiei cerurilor”, a scris preotul Ioan Istrati, acesta fiind doar unul dintre numeroasele mesaje de condoleanțe transmise familiei îndurerate.

Publicat: 12 aug. 2020, 11:22 Autor: Elena Arhiva
Autor: Elena
Deși a studiat Dreptul, Elena Toader iubește să scrie, având o experiență vastă în domeniul jurnalismului. Și-a început cariera în…...
Pe aceeași temă