Tragedie aviatică! Un elicopter s-a prăbușit în munți!

Publicat: 09 dec. 2020, 10:35 Autor: Elena Arhiva
Tragedie aviatică! Un elicopter s-a prăbușit în munți!

Un elicopter care participa la o misiune de salvare s-a prăbușit în munți, în apropierea orașului Bonvillard din regiunea Savoie, informează BBC News. Cei cinci pasageri aflați la bordul aparatului de zbor au murit. Pilotul este singurul care a rămas în viață în urma accidentului, însă a suferit răni grave.

Elicopterul prăbușit în munții Alpi, un Eurocopter EC135, este deținut de compania privată Service Aérien Français, care este implicată în misiuni de salvare pe teritoriul Franței. La bordul elicopterului se afla un echipaj de salvare aeriană care participa la o misiune de antrenament.

Deocamdată, cauzele accidentului sunt neclare, însă este foarte probabil ca tragedia să se fi petrecut din cauza condițiilor meteo nefavorabile.

Alte trei elicoptere, cu 40 de salvatori, au fost trimise la locul tragediei, însă aparatele de zbor nu au reușit să ajungă acolo din cauza ceții. Pilotul spraviețuitor a fost astfel preluat de un echipaj de salvare care s-a deplasat pe jos.

Preșesintele Franței, mesaj pentru ”eroi”

Ministrul francez de interne Gérald Darmanin a declarat că va vizita locul incidentului. Un mesaj a venit și din partea președintelui francez, Emmanuel Macron. Într-o postare pe Twitter, liderul de la Paris și-a exprimat susținerea față de familiile ”acestor eroi francezi”.

”Pentru a salva vieți, își asumă toate riscurile. În această seară, în Savoie, 3 membri ai Secours aérien și 2 ai CRS Alpes au murit în urma unui accident de elicopter. O persoană rănită se luptă pentru viața sa. Sprijin din partea națiunii pentru familiile, prietenii și colegii acestor eroi francezi”, a transmis Emmanuel Macron.

Sursa foto: Pixabay.com

Publicat: 09 dec. 2020, 10:35 Autor: Elena Arhiva
Autor: Elena
Deși a studiat Dreptul, Elena Toader iubește să scrie, având o experiență vastă în domeniul jurnalismului. Și-a început cariera în…...
Pe aceeași temă