Tibi Useriu, la spital cu degeraturi! Sportivul nostru e in stare grava

Publicat: 05 Feb. 2019, 10:16 Vedete

Sportivul nostru participa la ultramaratonul Yukon Arctic Ultra cand problemele de sanatate au aparut. Tibi a ajuns de urgenta la spital.

Tibi Useriu, la spital cu degeraturi! Sportivul a fost scos din competitie si dus la spital pentru a fi tratat. A ajuns acolo cu elicopterul, cea mai rapida modalitate de transport din competitie. Anuntul a fost facut de asociatia pe care Tibi Useriu o reprezinta la ultramaraton.

Organizatorii l-au scos pe roman din competitie din cauza degeraturilor. Tibi Useriu a parcurs 80 de km in 24 de ore. Conditiile au fost extreme. Sportivul a strabatut o zona extrem de salbatica a Canadei. Temperatura inregistrata la startul ultramaratonului a fost de -38 grade Celsius.

Tibi Useriu, la spital cu degeraturi!

„Din păcate, acest telefon – așteptat cu sufletul la gură – ne-a adus vești foarte proaste: Tibi a suferit degetături la degetele piciorului drept. Organizatorii l-au scos din concurs și încearcă să îl transporte cât mai repede la spital, cu elicopterul. Sperăm că nu e atât de grav precum pare. Toate gândurile noastre bune merg acum spre Tibi. Din păcate, această cursă s-a oprit aici”, au anunțat, luni seara, pe Facebook, reprezentanții Asociației Tășuleasa Social pentru care Tibi Ușeriu a plecat la maraton.

Tibi Useriu era incantat de ultramaraton

”Într-o bună zi, după ce am stat o vreme îndelungată de unul singur, am descoperit că există posibilitatea să alerg. De atunci alergarea a devenit pentru mine sinonimă cu libertatea. Sinonimă cu un parcurs și cu un sens. 

Nu am alergat niciodată de dragul performanței sportive, pentru bani sau pentru premii. Am urmărit mereu ceva personal. Am căutat să mă împac iar și iar cu mine însumi, să mă regăsesc. Cu fiecare cursă în care mă implic, descopăr un alt Tibi decât cel pe care îl știam cândva.

În ‪3 februarie‬ voi lua startul la o nouă cursă extremă: Yukon Arctic Ultra. Voi încerca să parcurg cei aproape 700 de kilometri cu gândul la un drum de acasă, al nostru. Fiindcă Via Transilvanica, o să vedeți, într-o bună zi va face parte din viața multor români și străini. 

Alerg așadar ca ambasador al Via Transilvanica, acest Camino românesc, care ne poate aduce pe toți mai aproape unii de alții. Iar acum, parcă e nevoie de acest lucru mai mult ca niciodata”, a scris Tibi Useriu, inainte de a porni in cursa.

Cursa se desfășoară pe traseul Whitehorse (start) – Muktuk – Dog Grave Lake – Braeburn – Ken Lake – Carmacks – McCabe – Pelly Crossing – Pelly Farm – Scroggie Creek – Dawson City (sosire).

Competitia Yukon Arctic Ultra este mai dificila decat 6633 Arctic Ultra. Este competitia pe care Tibi Useriu a castigat-o de 3 ori, consecutiv. Este mai lunga si se desfasoara tot intr-o zona salbatica. Tibi Useriu, care a refuzat sa fie facut cetatean de onoare, este singurul roman care s-a inscris la proba de 700 de km, informeaza click.ro.

Publicat: 05 Feb. 2019, 10:16 Vedete
Pe aceeași temă