SUA, acuzații grave la adresa Chinei!

Publicat: 04 May. 2020, 10:53 News
SUA, acuzații grave la adresa Chinei!

SUA, acuzații grave la adresa Chinei! Guvernul chinez a ascuns intenționat severitatea crizei coronavirus de comunitatea internațională și a petrecut timp înmagazinând resursele de import, scăzându-și, în același timp, exporturile, se arată într-un raport al administrației americane, conform CNN, citat de digi24.ro.

„China și-a micșorat exporturile de obiecte de uz medical înainte să notifice Organizația Mondială a Sănătății în legătură cu situația coronavirusului, în luna ianuarie”, se arată în raport conform unei surse din administrația de la Washington.

Raportul, care evaluează informații privind importurile și exporturile de la începutul anului, a fost transmis guvernului federal vineri. Duminică, secretarul de stat american, Mike Pompeo, a reluat acuzațiile la adresa Chinei, despre care a spus că s-a preocupat să ascundă gravitatea răspândirii coronavirusului.

SUA, acuzații grave la adresa Chinei!

„Așa este, putem să confirmăm că Partidul Comunist Chinez a făcut tot ce i-a stat în putință să se asigure că lumea nu a știut la timp despre lucrurile care se petreceau în China cu privire la epidemie”.

Declarațiile lui Pompeo vin pe fondul unei încercări a Administrației Trump de a formula un plan pe termen lung pentru a „pedepsi” China în mai multe domenii pentru pandemia de coronavirus. SUA este țara cea mai puternic afectată de pandemie.

Publicat: 04 May. 2020, 10:53 News
Pe aceeași temă